2016. augusztus 8., hétfő

VONA BÉG PARADOXONA

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.08.08.


Interjút adott az Anadolu török hírügynökségnek.
Problémás lehet a Nyugat számára egy erős Törökország, melyet Recep Tayyip Erdogan vezet – jelentette ki Vona Gábor a török Anadolu hírügynökségnek, amit a Daily Sabah szemlézett. A Jobbik elnöke szerint Törökországnak stabil, erős kormánya van, Erdogan pedig szintén erős vezető, ami a Nyugatnak nem tetszik. Vona kifejtette azt is: a közép-európai országok megtapasztalták, hogyan használja ki a Nyugat más országok gyengeségét, hogy ezzel védje a saját érdekeit. A pártvezető egyben dicsérte a török népet a puccskísérlet leveréséért.”

Hát, ez eddig csak egy hűségnyilatkozat a padisah mellett, némi talpak nyalintásával: Erdogant erősnek nevezi, a Nyugatot nem nevezi semminek, de álnoknak tartja, szóval egy lépés előre, kettő hátra, ahogy Lenin elvtárs mondaná, visszatért a régi, törökbarát Vona bég.

Vona Gábor ráadásul azt is hozzátette a cikk szerint: figyelemmel fogja kísérni a „gülenista terrorszervezethez” kötődő intézmények bezáratását. A Jobbik vezetője közölte azt is: a Magyar-Török Baráti Tagozat vezetőjeként fogja a jövőben megtenni a szerinte szükséges lépéseket.”

Nocsak. Ez az érdekes a különben semmitmondó, kincstári szövegben, nem Erdogan dicsérete. Mert mit is mond a Jobbik elnöke? Nem mást, csak azt, hogy Magyarországon külföldi érdekek szolgálatában kíván intézményeket bezáratni. Nono. Ha másnak a száján szaladt volna ki ez a mondat, a Jobbik már sietne is hazaárulónak bélyegezni az illetőt. Mondjuk akár mint magánember, akár, mint politikus, figyelemmel kísérhet ő bármit – de mint magyar politikus, nem tehet semmiféle szükséges lépéseket. Mint a Magyar-Török Baráti Tagozat vezetője sem: egyáltalában, a tagozat is magyar politikusokból áll, de ők maximum egymás között vitathatják meg nézeteiket e kérdésben, bár az sem bölcs dolog. Ha már egyeztetésre is sor kerül, az már szervezkedés, török zsoldban.

Akkor hogyan is van ez? Erdogan azt állítja, összeesküdött ellene a gülenista ellenzék szerte a kerek világon. Vona meg erre fel siet összeesküdni Erdogan mellett Magyarországon?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.