2016. augusztus 8., hétfő

ZSEBPÉNZ A ZSEBOROSZLÁN ORSZÁGÁBAN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.07.


"Átlagosan havi négyezer forint zsebpénzből gazdálkodnak a magyar gyerekek, míg a németek ennek több mint kétszeresét, az angol gyerekek pedig háromszorosát is megkaphatják.

A K&H Bank közleményének adataiból, illetve a német Egmont Ehapa kiadóvállalat és az angol Halifax Bank felméréséből kiderül az is, hogy a magyar 8-14 éves korú gyerekek átlagosan havi 4 ezer forintos zsebpénzével szemben a német 6-13 évesek 27,65 euróval, körülbelül 8700 forinttal rendelkeznek, míg egy 8-15 éves angol gyerek hetente 6,35 fontból, körülbelül 2400 forintból gazdálkodhat. A Londonban élő gyerekek 2 fonttal több, mintegy 12 500 forintnak megfelelő havi zsebpénzhez jutnak.
A brit felmérés szerint a zsebpénz összege 2014-ig gyorsabb ütemben nőtt, mint a felnőttek fizetése.
A közlemény szerint a gyerekek az év közben összegyűjtött pénzükből leginkább a vakáció alatt próbálhatják ki a gazdálkodást, a nyári táborokban például a pénz beosztását, illetve a "pénzügyi döntések" következményeit. A K&H kiemelte, egy átlagjövedelmű családnak egy egyhetes, teljes ellátást nyújtó tábor esetében például 6 ezer forintot ajánl a
profitline.hu zsebpénz-kalkulátora, ha a plusz programokra szánt összeg nem haladja meg a 3 ezer forintot. A közlemény szerint a pénzügyi tudatosság erősödik a gyerekekben, ha tájékoztatják őket a napi keretösszegről, például az olyan költségelemekről, mint a fagyi vagy az üdítő ára."

Ez az MTI híre, teljes terjedelmében azért idézem, hogy aki olvassa, megnyugodhasson, Magyarország a létező helyek legjobbika a világon, bokréta Isten kalapján, a tejjel-mézzel folyó Kánaán.
Bakker, itt minden gyereknek jut heti ezer batka zizire!
A család - három gyerek esetén - havi tizenkettőt is tud adni a csemetéknek, a negyvenezerből - jobb esetben...
Ha meg táborba megy, akkor hatezret ad minden gyerekének egy hétre!
Életszerű, nem igaz?

Az MTI hajdan a megbízhatóság szinonimája volt, baromságokkal ritkán szórakoztatta a nagyérdeműt, és azt tette, ami a dolga - tájékoztatott, a lehetőségekhez képest tárgyilagosan.
Mára ennek vége van, az MTI a tömegmanipuláció élharcosa, ennek szép példája ez a hírcsokor is, melyben a legjobban nekem az tetszett, hogy a magyar gyerekek átlagosan havi négyezer forint zsebpénzből gazdálkodnak.
Namármost ez a szám azt sugallja a magyarnak, hogy minden magyar gyerek négyezer forintot költhet saját magára, ami ordas nagy hazugság, és elfedi, hogy a magyar gyerekek jelentős részének nem, hogy zsebpénz, de étel sem jut annyi, amennyire szüksége lenne egészséges fejlődéséhez...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.