2016. szeptember 28., szerda

A DIKTÁTOR MAGÁNYOSSÁGA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Kinyo Norbert
2016.09.28.


Több, mint két és fél nappal a példa nélküli Teréz körúti robbantás után előkerítették a miniszterelnököt, aki besötétített országházi dolgozószobájában exkluzív interjút adott az állami tévének.

Nem volt véletlen az M1-en kedden délután fél háromkor váratlanul megjelent interjú, hiszen kezdett egyre kínosabbá válni, hogy a kvótanépszavazást kezdeményező és a “migránskérdésbe” beleálló Orbán Viktor a bécsi találkozó és sajtótájékoztató után “megnémult”.

Kronológiai sorrendben a miniszterelnök szombat délután hűséges fegyverhordozójával, Havasi Bertalannal a magyar “ellenzéki” médiától távol, a biztonságos Bécsben tartott sajtótájékoztatót. Tökéletesen alkalmas volt az idő és a hely, hogy újabb elmeszüleményeit előadja a kormányfő, többek között azt, hogy Líbiában – ha akarják az afrikai országban, ha nem – egy “gigantikus” menekülttábort kell létrehozni.

Orbán még ott a helyszínen interjút adott a Vasárnapi Újságnak, amelyet másnap reggel hallhattunk a Kossuth rádióban. A sajtó siserehad közben gondosan időzítve előbb a Magyar Kurír katolikus hírportálon, majd a reformatus.hu-n “helyezett” el egy-egy miniszterelnöki interjút. Ezzel biztosítva volt, hogy Orbán Viktort néhány napra kivonják a forgalomból, ugyanakkor muníciót is adtak a kormánypárti médiumoknak. Magyarul el voltak látva tüzelőanyaggal, az M1-től a Magyar Időkön át a Magyar Rádióig, volt mit idézni az egyébként “szabadságon” lévő kormányfőtől.

Amit nem tervezhettek be a Miniszterelnöki Hivatalban az a szombat esti Teréz körúti robbantás volt. Az esemény egy szempillanat alatt meghiúsított a gondos “médiatervezést”.

Miközben a magyar rendőrség is feltűnő fáziskésésben, a robbantás után 18 órával szólalt meg először, addig hétfőn már természetesen az Országházban is téma volt a robbantás mind az illetékes összevont bizottságban, mind pedig a plenáris ülésen. Természetesen kormánypárti politikusok garmadája szólalt meg az ügyben, ám feltűnő volt, hogy nincs egyetlen mondat sem a miniszterelnöktől, ahogy a Magyar Köztársaság elnöke is néma maradt.

Egyesek vasárnap délután látni vélték a miniszterelnököt Felcsúton a Puskás Akadémia-ZTE másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen. Ezzel együtt is érthetetlen a miniszterelnök 60 órás hallgatása.

A helyzet kedden már tarthatatlanná vált, így Orbán stábja tulajdonképpen titokban leszervezett egy miniszterelnöki interjút az M1 kormánypárti TV-vel. A stáb természetesen házhoz ment, Kovács Andrea a miniszterelnöki dolgozószoba (terem) félhomályában kérdezhette Orbán Viktort...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.