2016. szeptember 18., vasárnap

A GYŰLÖLETET ÁRULÓ

HUPPA BLOG
Szerző: Cserpes Tamás
2016.09.16.


„Bayer: Aki nem szavaz, vagy igennel szavaz, az hazaáruló.” (Bayer Zsolt tartott előadást az illegális bevándorlásról)

Ez a rövid odaszúrás egy meglehetősen semmitmondó és sommás ítéletet tartalmaz. Nincs benne semmi izgalmas, új, meglepő összetevő. A hazaárulózás Magyarországon ugyanúgy hozzátartozik a helyi folklórhoz, mint a gulyásleves vagy a rablóulti. Saját világnézetétől függetlenül valószínűleg mindenki többször is megkapta már ezt a jelzőt innen vagy onnan. Rendületlenül aggatjuk egymásra. Bagatell ügy. Nincs is nagyon értelme foglalkozni vele.

A hazaárulás ma már szóra sem érdemes. Ez a kifejezés régesrég elveszítette a jelentését, így valójában nincs számottevő értéke. Nem jelent semmit. Az ezzel a jelzővel oly gyakran megbélyegzettek száma úgy 9,897 millió fő lehet, de ehhez a számhoz nyugodtan hozzá lehet még csapni a világ minden táján szerteszét élő honfitársainkat is. Őket sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Nekik is kijár ez a besorolás. Hogy miért? Azért, mert csak. Valamit biztos mondtak vagy tettek már életük során, ami nem nyerte meg mások tetszését.

Még magát a nagymestert is többször illették ilyesmivel. Bayer Zsolt a hazaáruló. Ebben a mondatban nincs egyetlen érdekes szó sem. Természetesen a Zsolton kívül.

Utóbbi török-magyar eredetű, a szultán méltóságnévből származó személynév, a Solt név alakváltozata, melynek jelentése fejedelem, uralkodó. Maga a név „komoly, felelősségteljes, családcentikus, erős egyéniség kialakulását segíti. Nagyon korrekt és megértő szülő lehet a név viselőiből. Bár nagyon jó üzleti meglátásai vannak, de nem agresszív az alkuiban, mert nem fontos neki az eredmény. Kedvező számára, ha a nyilvánossággal dolgozhat, mert az emberek kedvelik kedves, megértő, figyelmes, türelmes természetét. Magánéletében is sokaknak rokonszenves csodálatos, biztonságot nyújtó természete miatt.” (Zsolt) Igazán remek megállapítások. Bayer Zsolt, aki kedves, megértő, figyelmes, türelmes természetű. Hajszálpontos jellemzés.

Fizikai értelemben hazát árulni nagyon keveseknek adatik meg az életük során. Ehhez ugyanis befolyás, hatalom és adandó lehetőségek szükségeltetnek. Ha – csupán a példa kedvéért – Magyarország miniszterelnöke önző hatalmi célokból, vagy valami rejtélyes, személyes érintettség okán, erkölcstelenül kiszolgálná Oroszország érdekeit, illetve egyoldalú orosz energiafüggőségbe taszítaná az országot, akkor ezzel a tevékenységével rögtön életet lehelhetne ebbe a néhai jelzőbe. Ez mindenképpen jóval bűnösebb cselekedet, mint mondjuk 2016. október 2-án egész nap otthon tartózkodni és várni a postást.

Aki hazát akar árulni, az tegye meg ezt úgy, hogy annak konkrét, hosszan tartó, negatív következményei legyenek az egész ország számára. Egy valahova odakanyarított X jelzés segítségével nem lehet megoldani ezt a nehéz és összetett feladatot...

Bayer Zsolt, az uszításaival, hazugságaival, gyalázkodásaival, színes átkozódásaival nem a hazáját, hanem legfőképpen az embertársait árulta el. Származásuk, állampolgárságuk, bőrszínük, hitük, meggyőződésük miatt. Ez rendkívül gyalázatos cselekedet a részéről, amit nem is kíván abbahagyni. Ő ezt a tevékenységét ráadásul többszörösen visszaeső módon, hivatásszerűen, aljas szándékból, anyagai haszonszerzés céljából követte el, amire számos írásos bizonyíték áll rendelkezésre. A szóban forgó illető régóta kéjeleg üzletszerűen...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.