2016. szeptember 21., szerda

A KÖZSZEREPLŐ TOLCSY BÁCSI NEM KÖZSZEREPLŐ SZERETŐJE IGEN NAGY TÉVEDÉSBEN VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.09.20.


Jófej leszek és eltekintek az alábbi történet potenciális ezotérikus vonatkozásaitól, külön és kiemelten a nyolcas számmal kapcsolatos vélt, avagy valós rettegéstől, mivel súlyosságát tekintve egy Kósa Lajos-féle spontán doorstep-performanszon is jóval túltesz az ügyön. Mivel tegnap nem volt alkalmam rá, most megragadom a lehetőséget. Hogy ne a menekültekre, migránsokra, kamunépszavazásra, gyűlöletkeltésre, a teljes kormánypárti gépezet vidéki haknijára és hazugságáradatára koncentráljunk, hanem az igazán fontos dolgokra.

Beszélhetnék arról is, hogy
Matolcsy éppen ma gyengített egyet a forinton, de ittmaradt tegnapról az általa vezetett, az ország valaha legtekintélyesebb intézményei egyikének közleménye. Az MNB-ről van szó, amely (fene tudja, Habony éppen hol szívja az orrát) egy hét fáziskéséssel reagált a Népszabadság által felgöngyölített sztorira, amit valójában az MNB idióta kommunikációja buktatott ki a csontvázakkal teli szekrényből. Akarata ellenére. Ezért aztán már mindenki tudja, aki akarja, hogy Tolcsy bácsi vénségére becsajozott, válik polgármester feleségétől, és a nála 30 évvel fiatalabb Vajda Polihisztor Zita körül legyeskedik.

A nol. hu cikksorozata tehát felgöngyölítette az új szerető irigylésre méltó pályafutását 2010-től napjainkig. Az NGM-ben került közel Tolcsy bácsihoz, ahova pályázat nélkül vették fel. Mert csak. Már itt is kibukott a zsenialitása, hiszen tették innen oda: a belgazdaságért felelős államtitkárságról az energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkárságon keresztül a makrogazdasági főosztályig, a gazdaságtervezéstől a tervezés-koordiná­cióig mindenhez értett ő. Ez az ide-oda dobálás
jellemzően olyankor fordul elő, amikor valaki szakmai munkára alkalmatlan, de kirakni nem lehet. Mert csak. Tolcsy bácsi pedig vitte magával. A Nemzeti Bank legjobban fizetett 4-5%-os állományába került, bruttóban 1,7 milliót keresett, majd a Pallas Athéné Alapítványokban egyszerre sok szék került a feneke alá, de családtagjai sem maradtak ki a jóból. (Erről ITT és ITT is elmondtunk, mit gondolunk.)

A történet egy hét után, azaz tegnap vett még cinikusabb fordulatot, midőn az MNB – a sikersztori kirobbantója – közleményben tette helyre az idiótának nézett fejünket. Kiderült, hogy a Pallas Athéné Alapítványok elhatárolódnak minden olyan politikai célzatú támadástól, amely valótlan színben tünteti fel az alapítványok és tisztségviselőik munkáját. Tolcsy bácsi magánhomokozója A jegybank úgy véli, a Népszabadság lejárató cikksorozatában rendre személyiségi jogokat sért, mivel a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál dolgozó, India-kutató/jógaoktató/igazgatóhelyettes Vajda Zita, valamint családtagjai nem minősülnek közszereplőnek...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.