2016. szeptember 4., vasárnap

A NER LEGNAGYOBB TÚLÉLŐI VII. - DOBOLYI ALEXANDRA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Papp László Tamás
2016.09.02.


Gondoljunk bele: akárcsak három-négy évvel ezelőtt hogyan is zengett a közbeszéd főárama? Az egyik oldalról az elmúlt nyolc évet, illetve az elszámoltatást szajkózták. Hogy a zavaros idők bukott embereinek a történelem szemétdombján, valamint börtönben a helye. A túloldalról viszont folyamatosan olyan szövegek mentek, hogy ez diktatúra, amelyet meg kell dönteni, fel kell számolni, s amelynek vezetőivel semmilyen alku vagy paktum nem képzelhető el.

Azt hiszem, most bármelyik frázispanelt kezdenék el akármely oldalon tolni, röhögőgörcsöt kapnánk tőle. Az elszámoltatás – miként egymás között a NER-hívők is beismerik – csúfos kudarcot vallott. És a Diktátorbán ellen küzdők hatalmas elvi szilárdsága is odavan már (ha megvolt egyáltalán valaha).

Gyakorlatilag minden hétre jut egy szoclib funkci, akit (ahelyett, hogy a régebbi kánonnak megfelelően az elmúlt nyolc év kiszolgálójához méltó páriastátuszba kerülne) a NER megkínál valami jól fizető pozícióval. A megkínált személy pedig ahelyett, hogy kikérné magának a Zorbán kegyadományát, szépen elfogadja, s még nyugodtan meg is magyarázza, hogy ez így tök rendben van.

Egyik fél sem jön már zavarba a híveik számára ideológiailag összeférhetetlennek minősülő nexustól. Az egész dolog a “maga természetességével” zajlik, hogy klasszikust idézzünk. E héten Dobolyi Alexandra a soros az örök túlélő befolyás-, és hatalomátmentők panoptikumában.

Sorozatunk korábbi részei
A NER legnagyobb túlélői VI. – Fodor Gábor
A NER legnagyobb túlélői V. – Eörsi Mátyás
A NER legnagyobb túlélői IV. – Farkas Flórián
A NER legnagyobb túlélői III. – Zoltai Gusztáv
A NER legnagyobb túlélői II. – Jáksó László
A NER legnagyobb túlélői I. – Fényi Tibor

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.