2016. szeptember 14., szerda

ADOK-KAPOK. AVAGY CSAK KAPNI SZERETÜNK?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.09.14.


A luxemburgi külügyminiszter javasolta Magyarország kizárását az Európai Unióból.
Magyarországot ideiglenesen vagy akár véglegesen ki kellene zárni az Európai Unióból a menedékkérőkhöz való hozzáállása és más ügyek miatt – ezt a luxemburgi külügyminiszter mondta a német Die Welt című lapnak adott interjúban. Jean Asselborn szerint az EU nem tűrheti, hogy alapvető értékeit sértsék meg.
„Mindenkit, aki Magyarországhoz hasonlóan kerítéseket épít a háború elől menekülő emberek ellen, vagy megsérti a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét, ideiglenesen, vagy ha szükséges, örökre ki kellene zárni az Európai Unióból” – jelentette ki a luxemburgi politikus, aki szerint csak így lehet megőrizni az Európai Unió értékeit és kohézióját.
Akit ez a fejlemény meglepett, az valamilyen szép álomvilágban él, melyet most még tovább erősítget az, hogy néhány európai állam egyes politikusai kifejezték azt, hogy nem értenek egyet a luxemburgi külügyminiszterrel, ezzel azt a benyomást keltve, hogy egyedi és egyszeri véleményről van szó.
Attól tartok, tévednek.

Mint ahogy Orbán is téved, mikor azt gondolja, hogy primitív kis játéka a végtelenségig folytatható.
Európa uniója ugyanis nem kizárólag gazdasági, de értékközösség is, mely értékek mellett a belépéssel Magyarország is letette a voksát – már csak igazodnia illene hozzájuk.
Asselborn nem Magyarország és a magyar emberek ellen lépett fel, hanem kimondottan Orbán és a nevéhez köthető kurzus ellen.
Ameddig ez az ő véleménye, addig Orbán nyugodtan alhat, akkor kell majd nyugtalankodnia, ha az Unió országaiban a népnek lesz elege abból, hogy etessenek egy olyan kutyát, amelyik az ő harapdálásukban látja feladatát.
Amikor majd az adófizetők megkérdezik saját politikusaikat, hogy ésszerűnek tartják-e adójuk ilyen felhasználását, megteremtve az Unió fizetett ellenségének érdekes státuszát.

Az élet mindig és mindenhol cserekereskedelem.
Ha adok valamit, akkor azért ellenszolgáltatást várok, ha szeretek valakit, akkor azt várom, hogy viszontszeressenek, ha virágot adok egy nőnek, mosolyt várok cserébe, ha a libának kukoricát adok, minimálisan is az egyik combját szeretném körbeharapdálni.
Az önzetlenség – néhány felettébb ritka esettől eltekintve – a rózsaszín leányszobácskák szép illúziója.
Amikor beléptünk az Unióba, akkor nekünk esélyt adtak a gazdasági felemelkedésre, védelmet ígértek és adtak – cserébe mi szuverenitásunk egy szeletét és piacot adtunk a többieknek, ez korrekt politikusok közötti korrekt értékcserének tűnt.
Orbán minden, csak nem korrekt politikus, ő az archetípusa annak az erőszakosan buta embernek, aki mindig és mindenütt csak jól akar járni.
Ilyen felállás sehol sincs, aki ilyenre törekszik, előbb- utóbb pórul jár...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.