2016. szeptember 9., péntek

AKKOR MOST EGY VICCPÁRT RETTEGÉSBEN TARTJA A REZSIMET, VAGY MI VAN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.09.08.


ketfarku


   
Hát ez van. A hatalmas és megingathatatlan, nemrég még kétharmados, erődemonstrációra bármikor képes Fidesz-hatalom közmunkásokkal-közpénzből szedeti le a Kétfarkú Kutyapárt – összeráncolt homlokú kormányzati gyűlöletkampány ellenében – kihelyezett vicces, ironikus plakátjait.

Most azt nem kérdezem, hogy hol van ilyenkor a rendőrség, amely semleges módon végzi a munkáját és feljelenti a szabálysértést elkövetőket, mert ez a mondanivalóm szempontjából sokadrangú kérdés.

Ámazonban mivel
Észak-Koreában éppen a minap tiltották be a szarkazmust/gúnyt/humort/iróniát, soha nem lehet elég időszerű erről a kérdésről beszélni. Ugyanis, bár Kim Dzsong Un-nal szemben Orbán Viktor még törvényesen nem tiltotta be ezeket a jobb helyeken kifejezetten egészségesnek számító termékeket, a lényeg ugyanaz: valószínűleg pontosan érti ő, csak éppen nem bírja elviselni.

Tehát arról van szó, hogy a magyar adófizetők, akik egyébként tudtukon kívül összedobtak ezekben a napokban egy légiparádét a Fidesz kihelyezett frakcióülésének tiszteletére, akik nem mellesleg akaratuk ellenére tartják el a fideszes holdudvar vállalkozó szellemű, baráti-haveri minőségben ügyködő léhűtőit, akik kénytelenek eltartani az összes piaci alapon működésképtelen médiacsatornát is, ezúttal önkéntes alapon dobtak össze 30 millió forintot. Tették ezt azért, hogy az uszítás kékjével beborított tapéták mellett a köztereken megjelenjen a gyűlölködés alternatívája: a humor, az irónia, a gondolkodásra ösztönző egészséges cinizmus.

Nos, ezt az alternatívát képtelen elviselni a Fidesz, ezért az önkormányzatok tépkedési megfontolásokból hadrendbe állították a közmunkásokat: tüntessék már el a viccpárt plakátjait. Amelyek egyébként jóval korlátozottabb számban virítanak, mint a többmilliárdos propagandaanyagok. Normális országban az ember a térdét csapdosná eme pitiáner, szánalmas húzás láttán. Mondhatni vinnyogna a röhögéstől, hogy egy viccpárt ellenében miként veti be a közpénzből fizetett, egyébiránt minden egyes nap kellően megalázott embereket az állampárt. Egy viccpárt ellenében. És a törvények ellenében
?...

ITT OLVASHATÓ
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.