2016. szeptember 20., kedd

ALAKUL A BÜDÖS NAGY NÉPSZAVAZÁSI CSALÁS?

POLDI BLOG
Szerző: Poldi bá
2016.09.20.


Nem kell mást tenni, mint két hétfői hírt egymás mellé rakni.
Most, hogy egyre inkább látszik: a hatalom élet-halál kérdésének tekinti az október 2-i népszavazás sikerességét és eredményességét, lehull minden álarc. Szemérmetlenül zajlik a kampány, nem csak a milliárdokat baráti zsebekbe juttató hirdetésekkel, nem csak a közszolgálati tájékoztatás egyoldalúságával, a kollektív szervezői, kollektív agitátori, kollektív propagandista funkciók szégyentelen betöltésével.

Most már elvileg független állami tisztviselők is "tanácsot adnak", megüzenik még azt is, hogy ha valaki érvénytelen szavazatot akar leadni, mi a legegyszerűbb, "legkevésbé félreérthető" megoldás erre. Hihetetlen!

Akkor a két hír:

1. A 444
írja meg, hogy az ellenzéki pártok nem tudtak kellő számú embert delegálni a szavazatszámláló bizottságokba, így azok többségében nem lehet majd ellenőrizni, hogy törvényesen zajlik-e a népszavazás viszonylag fontos része, a szavazatok megszámlálása. (E cikk tartalma önmagában felháboríthat minden demokratát, hiszen kiderül belőle, hova jutottunk, milyen "kormányváltó ellenzékünk" van, sutaságuk, tehetségtelenségük mennyire kiszolgáltatottá tesz mindannyiunkat, de most nem ez a dolgozat tárgya.)

2. Az Országos Választási Iroda kiadványban magyarázza meg a szavazatszámlálóknak, hogy miként kell értelmezni a különböző jelekkel ellátott szavazólapokat. Mi számít érvénytelennek, mi nem. A testület elnöke, Pálffy Ilona nyilatkozott is. Emlékeznek, ő az, aki nem tartott szükségesnek rendőri intézkedést, amikor tucatnyi kigyúrt kopasz egy szép napon arra ébredt, hogy neki most azonnal kérdést kell benyújtania az Alkotmánybírósághoz. Amikor ezt számon kérték rajta, azt hebegte, hogy mindenkinek joga van beadni beadványt. Hogy aztán a kopaszok a dossziéban lobogtatott beadványuk beadása nélkül távoztak, ez igazán nem róható fel Pálffy elvtársnőnek, meg az sem, hogy azóta sem kért bocsánatot a történtek miatt.

Szóval azt mondja Gogolák..., őőő, bocsánat, Pálffy elvtársnő, hogy az érvénytelen szavazás leadásának legegyszerűbb módja az, ha valaki üresen, minden jelölés nélkül dobja be a szavazólapot az urnába. Ezt ugyanis nem lehet félreértelmezni.

Hogy mi van??? Szavazópolgár dokumentummal bizonyítja jogosultságát, aláírásával igazolja, hogy átvette a szavazólapot, amit aztán üresen bedob a dobozva, a kormánypárti szavazatszámlálók lelkiismeretére bízva, hogy melyik négyzetbe teszik majd az ikszet az ő nevében...? Ez komoly?


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.