2016. szeptember 15., csütörtök

BAYER ZSOLT PEDIG MEGNYALJA A SZÁJA SZÉLÉT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.09.14.


...Bikádi László Károly tiszteletes úr nem rasszista ember, de azért abban egyetért magával, hogy az ember színe fehér. És bár az emberiségre nézve kártékony-pusztító állatok sorából sikerült valahogyan a patkányokat kihagynia, szószékről ilyen kegyetlenül brutális igehirdetést még a hazai rendkívül erős mezőnyben is ritkán hallani. Bikádi – mint hű keresztény és igazi nemzeti érzelmű ember, aki pontosan tudja, hogy mely kéz eteti őt – nem a regnáló kormány és hatalom mérhetetlenül korrupt cselekedeteiről beszélt, hanem a bilikék plakátokon és a Migráns1 napi adásaiban koncentrált gyűlöletpropagandát tolta.

Lehet persze azt mondani, hogy az emberek a Tesco miatt nem járnak templomba, de szeretném megkérdezni: vajon mostmár munkaköri leírásnak számít egyházi berkekben, hogy szembe kell menni a legalapvetőbb keresztényi tanításokkal? Hajmáskér lelkészére a nol.hu figyelt fel, aki Lukács evangéliumából idézett, és a szamaritánus példázata alapján beszélt a menekültválságról (akinek van egy szűk fél órája saját felelősségére végig is nézheti a műsort):
  • „Mit mondhatnak a keresztény egyházak ilyenkor? Vajon lehet-e egyáltalán egy ilyen istentiszteletet tartani, ahol hálát adunk, hogy vannak olyan hazafiak, olyan katonák, akik odaállnak a határra, kerítést építenek, akik az idejüket, az életüket, az egészségüket, a családjukat, és ki tudja hány, számukra fontos értéket – még ha parancsszóra is, de akkor is önkéntesen – odaállítják a délről hozzánk érkező emberekre, és eléjük állnak és azt mondják, ne gyertek, ne így gyertek, hanem ha rabolni jöttök, ha sáskahadként áthaladni jöttök, akkor inkább kerüljetek ki minket!
  • Mi, európai emberek nem állíthatjuk, hogy fehér emberként felebarátként kezelnénk a színesbőrűeket, különösen az arabokat, a feketéket és az ázsiaiakat.
  • „Nem feleberátként kezeltük őket, hiszen lementünk az ő országukba, háborús frontokat nyitottunk, persze exportáltunk hozzá némi demokráciát, de elvettük az olajukat, el akarjuk venni a vizüket, el akarjuk venni talán még a sivatagjukat is, mert a homokból valami maltert csak lehet keverni valakinek, és utána meglepődünk, hogy ők nem felebarátként tekintenek ránk. Jönnek, mint a sáskajárás, jönnek, mert elüldöztük őket a saját természetes élőhelyükről.
  • Olyanok, mint a hangyák, olyanok, mint a vadon állatai, akiket az ember kiszorít az élőhelyükről, mert városokat és falvakat, utakat építünk oda, ahol ők természetesen éltek odáig. És utána mit csinálnak a hangyák? Beköltöznek a házakba. Mi történik az egerekkel, pockokkal és más mezei élőlényekkel? Jönnek és megszállnak minket.
Szerencsére – vannak a határvédők, köszönjük nekik -, akik vállalják a fertőzéseket is, amelyeket ki tudja honnan hoznak be azok, akikről csak azt tudjuk, hogy el akarják venni, ami a miénk, és amikor már bejutnak, kíméletlenül rabolnak, kíméletlenül robbantanak, és olyan erőknek a parancsait teljesítik, amikről mi semmit sem tudunk...

...A lelkész úr valójában egy vérbeli szélsőjobbos politikai beszédet tartott a szószékről, az orbáni propaganda összes paneljét beleépítve mondandójába. De ami még súlyosabb, a bibliai tanításból kiemelte azokat a passzusokat, amelyekkel egyetért, amelyek alátámasztani hivatottak mondanivalóját és azokat manipulatív módon használja. Bár nem mondja ki, de a rasszista felütés lényege, hogy a gaz amerikaiak (demokráciaexport, olaj) tönkretették ezeknek a sáskáknak az országait, és ezek rajtunk, fehér embereken állnak bosszút emiatt, egytől egyig azért szabadulnak ránk a fertőzéseikkel, betegségeikkel, hogy kiirtsanak minket. A paranoid agyrém attól félelmetes, hogy kollektív ellenségképet gyárt és tényként kezeli azt. Ezek mind kártékony állatok: egerek, pockok, hangyák, sáskák...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.