2016. szeptember 24., szombat

BÉKEIDŐBEN AZT MONDANÁM, HOGY EZT A BORZALMAS RIPACSKODÁST CHUCK NORRIS IS MEGIRIGYELNÉ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.23.


...Miután időtlen idők óta mérgezik az agyakat, lebegtetik a pánikot, pusztulást, káoszt, tűzparancsot, terrortámadást, immár a háború elől menekülő nyomorultak fizikai fenyegetését is bevetették. Ne mondja nekem senki, hogy vicces ez a kép, hogy szórakoztató, hogy bárkinek ettől nevethetnéke támad. Néhány száz, vagy ezer gátlástalan gazember mérgezi többmillió választópolgár agyvelejét és bizonygatja neki, hogy a morális fertő az egyedüli út, amit követni érdemes. És ha a verbális gyűlöletkampány, a Bayer-féle lépten-nyomon leírt, lépten-nyomon visszaköszönő nyílt, frontális uszítás nem elég, akkor nyugodtan fel lehet venni a boxolópózt és szükség esetén ütni kell.

Nem a kocsmában történik mindez, hanem a kormánypárt hivatalos kommunikációját látjuk. Azt, amin október 2-a – bármi lesz is a kimenetele a savazásnak – semmit nem változtat. Ide jutott a hatalomba belegárgyult állampárt, valószínűleg ez a főpróba volt, így szoktatnak a gondolathoz: lőni is fognak, nem csak ütni. És ha ma a migránsoktól védik az országot ököllel, akkor annyira valószínűtlennek tűnik, hogy holnap nem saját magukat fogják ököllel védeni a másképpen gondolkodókkal szemben? 2018 itt van a kertek alatt, van valakinek kétsége? És ha nincs, miért nincs?

Ha az idegen kultúrájú emberek ellen bármit megengedhetőnek éreznek, akkor miért lenne más, amikor a saját gennyes hatalmukat fenyegető honfitársaikról van szó? Ahol a kormánypárt a Btk. szerint is büntetendő rémhírterjesztés bűzös kártyáját is kijátssza, ahol a rendszer ellen tüntetőket bántalmazó keretlegények ellen felfüggesztik a nyomozást, ott ki kételkedik abban, hogy ököllel fognak nekiesni a polgáraiknak, ha azok fenyegetést jelentenek rájuk nézve?

Békeidőben azt mondanám, hogy ezt a ripacskodást Chuck Norris is megirigyelné, ám most semennyire nincs békeidő. Aki nem értette eddig (én se nagyon), hogy embereket miként lehet úgy lebutítani, megőrjíteni, felhergelni, hogy önként és dalolva kövessenek el erőszakot,
az most figyeljen! Ez történik éppen. Ez a két szellemi árvízkárosult mutatja az utat. 


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.