2016. szeptember 25., vasárnap

BUDAPEST FÁIÉRT, A VÁROSUNKÉRT, A BARBÁR ROMBOLÁS ELLEN TÜNTETNEK...

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMÉRCE
2016.09.24.


A Városligetért, az Orczy-kertért, a Római partért és a barbár rombolás ellen, a zöld és élhetőbb környezetért demonstrálnak ma Budapesten. A tiltakozók a város különböző pontjairól, az Erzsébet térről, a Ludovika térről és a Batthyányi térről indulnak, és a Hősök terén találkoznak. Ezeken a pontokon csatlakozhatnak azok, akik kiállnának Budapestért, és szolidaritást vállalnak azokkal, akik az elmúlt hónapokban - sokszor a nyílt erőszakkal is szembeszállva - küzdöttek az önkényes városrendezési tervek ellen, és nem utolsósorban demokratikus jogaink érvényesítéséért. Csatlakozni egészen este 10 óráig lehet, eddig tartanak ugyanis a koncertek a Hősök terén. A Kettős Mérce - ahogyan a városvédők és zöldek korábbi megmozdulásait is közelről követtük - percről percre közvetíti a Protestivalt.

17.31 Állj fel a Rómaiért is!
A koncertek még tartanak a Hősök terén, de addig is elmondjuk, hogy két hét múlva is lesz alkalmunk kiállni városunkért. A Főváros a Római-parton tervez mobilgátat építeni, aminek áldozatul esne az utolsó olyan terület, ahol Budapest lakói és a Duna közé nem ékelődik autóút, vagy egyéb akadály.
 

17:02 A Hősök terén 2-3000 ember hallgatja Bródy Jánost. "Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk, azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk..."
Nemsokára további koncertek kezdődnek. 

16.38 A 2-3 ezer főre duzzadt tömeg most érkezik meg a Hősök terére, ahol már várják a vonulókat jó páran. Rövid beszédek lesznek, aztán kezdődnek a koncertek, pl Riddim Colony és Besh O Drom. Még nem késő csatlakozni!

16.15 A menet már elhagyta az Oktogont, amiben a Városliget beépítésében talán leginkább érintett demográfiai csoportok: a kutyások, illetve a kutyák is képviseltetetik magukat. 

15.58 A tiltakozók a Nagymező utcában járnak, a szűk utcában kialakult hangulat helyszíni tudósítóinkat arra emlékezteti, amikor a Pride vonul végig az Andrássyn. A tömegben rengeteg a dob, és egyéb hangkeltő eszköz....

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.