2016. szeptember 9., péntek

BUDAVÁRI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS

V. NASZÁLYI MÁRTA BLOGJA
Szerző:Véenem
2016.09.09.


Be kell-e számolni  közel 10 milliárd forint közpénz elköltéséről?

A szeptember 8-i testületi ülésen foglalkoztunk a Polgármesteri Hivatal Szervezetei és Működési Szabályzatának módosításával. Ennek lényege, hogy a Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési operatív program (KÖZOP) befejeződése miatt a projektmenedzsment csoport (beruházási iroda) megszűnik, és a beruházási és városüzemeltetési feladatok újra egy hivatali egységben működnek majd.
 
Ennek kapcsán megjegyeztem, hogy a javaslatot értem, de én azt gondoltam, hogy a projektcsoportot azután oszlatják föl, hogy elkészült a KÖZOP projektről szóló, átfogó beszámoló. Ezt a beszámolót egyébként az elmúlt hónapokban mind bizottsági, mind testületi üléseken többször kértem, és mindig ígéretet is kaptam arra, hogy elkészül.
 
Válaszában polgármesterünk elmondta, hogy készült egy beszámoló, de azt a közmeghallgatáson nem tudták elmondani (éreztette, hogy ez az én hibám). A közmeghallgatás végén azt mondták, hogy az önkormányzat felületein nyilvánosságra hozzák. De én most égen-földön nem találom.

Emlékezhetünk, hogy a közmeghallgatásra júniusban felfokozott hangulatban került sor. Kerületi lakók tömegei jelentek meg fontos kérdésekkel, mint például a tervezett Lovas úti mélygarázs. A közmeghallgatások korábban a polgármester másfél órás vetített képes prezentációival kezdődtek, és kérdéseket már csak ezután lehetett feltenni. Ez a kifárasztásos technika a demokrácia megcsúfolása, szerintem, ezért régóta szerettem volna, ha ezen változtatunk. A kerületi SZMSZ szerint képviselő nem szólalhat fel a közmeghallgatásokon, ezért táblákat nyomtattam és osztottam ki:

KEZDJÜK A KÉRDÉSEKKEL A KÖZMEGHALLGATÁST!
Ha egyetért, tartsa fel a táblát!
Párbeszéd Magyarországért

Úgy tűnik sokan voltak, akik egyetértettek...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.