2016. szeptember 28., szerda

ÉLETEM A SZEX, A DROG ÉS A ROLLING STONES KÖZÖTT - ANITA PALLENBERG EMLÉKEZIK

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.09.28.


Anita Pallenberg, a 60-as évek egyik viharos életű „celebje” (akkor még nem volt divat ez a kifejezés), színésznő, modell, divattervező, Olaszországban született 1944-ben olasz anyától, német apától. A Rolling Stones legszorosabb baráti köréhez tartozott, előbb Brian Jones, majd Keith Richards élettársa volt. Az interjút a La Stampa készítette vele.


-Milyen volt az élete fiatalon Rómában?

-Művészekkel, értelmiségiekkel, a film világával voltam kapcsolatban.

-Hogyan ismerkedett meg Brian Jones-szal?

-22 éves voltam, modellként dolgoztam Németországban és fotósom ajánlott egy Rolling Stones-koncertet Münchenben. Nem voltak még akkora sztárok, de a Satisfactiont már megcsinálták. Ott ismerkedettem meg Briannel, aki művelt volt, ráadásul jól beszélt németül.

-Hogyan került át tőle Keith Richards-hoz?

-Barátok voltunk, sok LSD-t fogyasztottunk, de Brian rosszul bírta, rémálmai voltak tőle. Amikor lebuktunk Londonban, elmentünk Marokkóba. Brian kezdett egyre erőszakosabb lenni. Végül kórházba került. Keith és én is otthagytuk. Így kezdődött a kapcsolatunk.

-Ami végül 15 évig tartott.

-Biológiailag ő volt a megfelelő ember, hogy a gyermekeim apja legyen. Közöttünk inkább tisztelet és barátság volt, mint őrült szerelem. Keith nagyon nagylelkű. Nem gondoltam családalapításra, de terhes maradtam. És minthogy volt egy filmszerepem, abortálnom kellett. Bántott, de aztán a forgatás után újra teherbe estem. Ha valaki nem volt Sophia Loren Carlo Pontival a háta mögött, nehéz volt korrekt elbánáshoz jutni az abortuszok terén...


ITT OLVASHATÓ


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.