2016. szeptember 15., csütörtök

ÉN INKÁBB AZT JAVASOLNÁM A KORMÁNYNAK, HOGY KEVESEBBET KELLENE HAZUDNI, MERT A FENE NAGY JÓLÉTBEN ELŐBB-UTÓBB ELSZAKAD A CÉRNA ÉS AKKOR CSÚF VILÁG JÖN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.09.14.


...A nagyon nagyszerű egykulcsos adónak és a családi adózás sajátosságainak köszönhetően egy gyermektelen munkavállaló bruttó 120 000 forintos kereset esetén közel 9 000 forinttal kap kevesebbet kézhez 2016-ban, mint 2010-ben. Ez gyermektelen házaspár esetén majdnem 18 000 forint mínusz.

Eközben – a nulla infláció ellenére – kicsit alacsonyabb a pénz vásárlóértéke, mint 2010-ben. A gyönyörű foglalkoztatási adatokkal is csak kitörölni tudjuk – a szemünkből a meghatottság könnyeit – mivel a közmunkások és a külföldön dolgozó magyarok nélkül (akiket a KSH nagyvonalúan beleszámol mindenbe, amikor úgy alakul), nem lenne ilyen rózsás a kép.

Nem beszélve az egyre növekvő szegénységről, ami tudom, hogy megfeleződött, de csak azért, mert a szegénységi küszöböt le tetszettek engedni arra a szintre, ahol a minimálbéresek már átesnek. Ettől még ők pont olyan csórók, mint addig, de a statisztika jól teljesített.

Én inkább azt javasolnám a kormánynak, hogy kevesebbet kellene hazudni, mert a fene nagy jólétben előbb-utóbb elszakad a cérna és akkor csúf világ jön. Még akár Novák Katalin optimista mosolya is megfonnyadhat. Kár lenne érte.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.