2016. szeptember 28., szerda

EZENTÚL MAJDNEM MINDEN SZEMÉLYES ADATODHOZ HOZZÁFÉRHET A KASZINÓKIRÁLY

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.27.


Ezekről ne maradj le!
 
„Örömmel értesítem, hogy pályázatát elutasítottuk” (Index)
Tőkekivonás a kalandos múltú üzletemberek által tulajdonolt cégnél (
Átlátszó)
Ezentúl majdnem minden személyes adatodhoz hozzáférhet a kaszinókirály (
Index, 444)
 
 
Ha van 3 perced:

„Örömmel értesítem, hogy pályázatát elutasítottuk”
Ahogy azt sejteni lehetett, elvéreztek a legnagyobb tapasztalattal rendelkező tanodák a kormány sosem látott méretű, ötmilliárdos pályázatán. Az évtizedes múltú pedagógiai mozgalom szervezetei értetlenül állnak a fejlemények előtt. Kilenc hónapot vártak a döntésre, indoklást nem kaptak, a nyertesek listája még nem nyilvános, és úgy hírlik, önkormányzatok friss alapítványai kerültek előnybe. (
Index)

Tőkekivonás a kalandos múltú üzletemberek által tulajdonolt cégnél
Nem biztos, hogy követeléseikhez jutnak azok az emberek, akik a Prága Invest Kft. hitelezői voltak. A cég tagjai – a bal- és jobboldali politikát is megjárt Garabits Károly, valamint a Borza Holdings Ltd. kalandos múltú tulaja, Borza Tibor – tőkét vontak ki, így a vállalkozás törzstőkéje 3 millió forintra apadt. (
Átlátszó)
 
Hárommilliárddal drágult a 4-es metró
A BKV-nak nagyjából 3,2 milliárd forintnak megfelelő eurót kell fizetnie a 4-es metró alagútjait építő konzorciumnak, mert a kivitelezés közben lehívtak egy olyan összeget, amit a szerződés szerint nem lett volna szabad. A konzorcium ezért beperelte a közlekedési vállalatot, a Kúria döntése pedig most született meg. Az ügyben a BKV még nem szólalt meg. (
NOL)
 
Ezentúl majdnem minden személyes adatodhoz hozzáférhet a kaszinókirály
Tiltott szerencsejáték ellen szeretne harcolni a kormány az egy nap alatt elfogadott jogszabállyal, amely alapján az online kaszinók üzemeltetői (értsd: Andy Vajna és Szima Gábor) számára elérhetővé teszi, hogy ezentúl ne csak a lakcímnyilvántartóból kérjenek le adatokat, de hozzáférhessenek az útlevelek és jogosítványok adataihoz is, akár elektronikusan is. (
Index, 444)
 
Csak Rogán haverjai auditálhatják a bankok informatikai rendszerétMilliárdos piacot zsebelt be a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal környezetéhez tartozó Hunguard Kft. A Magyar Nemzeti Bank tegnap nyilvánosságra hozta a pénzintézetek informatikai tanúsítására jogosult cégek jegyzékét: a listán egyedül a Hunguard szerepel. Egy új jogszabállyal a kormány monopolhelyzetet teremtett a cégnek, ami így a teljes magyar bankszektor informatikai auditálását egyedül végezheti. (MNO)
 
Ha van még két perced:
 
Szeretnéd tudni, hogy hány politikus rokona dolgozik a különféle állami intézményeknél? Itt a remek alkalom arra, hogy rákérdezz. Jön a Rákérdezés Napja. (Átlátszó)
 
Honosítottak egy sajószentpéteri férfit, pedig nem is kérte, és amúgy is magyar állampolgár. Az állítólagos kérelmét nem voltak hajlandók megmutatni neki. (NOL)
 
Kötelezettségszegési eljárást indíthat az EU Magyarország ellen, mert az Orbán-kormány szabályellenesen szállíttatott sérült paksi fűtőelemeket Oroszországba. (Index)
 
Elkaszálhatja Brüsszel a felpörgetett EU-s pénzkifizetési terveinket, most 30%-os előleget kértünk az EU-tól, de ők ezt (valljuk be, joggal) kritizálják. (Index)
 
A Főtáv durván áron alul adta el autóit, amivel a távhőcég 25-30 millió forintot is bukhatott. A vezérigazgató ellen belső eljárás és fegyelmi indult. (Index)
 
A stadionépítési láz után most az aktívan kikapcsolódók kaphatnak milliárdokat, mondta Orbán Viktorra hivatkozva a Természetjárok Szövetségének elnöke, Garancsi István. (444)
 
Elkészült az MTK új, 6 milliárdos stadionja, amely Deutsch szerint a legkorszerűbb a világon. Van egy furcsa betonfal, ponyvatető, és milliós kijelző közvetlen a kapu fölött. (444)
 
Még el se kezdte karrierjét Anglia friss szövetségi kapitánya, álruhás riporterek máris rávették, hogy harmadik félnek adja el a játékosait – amit a törvények és a FIFA is tilt. (444)

Talán most először fordult elő, hogy valaki pert nyert volna egy használtautó kereskedő cég ellen visszatekert óraállás és más hemzsegő hibák eltussolása miatt. (Totalcar)

A Fidesz munkaidőben, közhivatalnokokkal hívatna fel embereket a vasárnapi szavazással kapcsolatban. Praktikus útmutatótól kezdve, külön telefonig mindent felmerült. (444)
 
Megalomán hídra költene 9 milliárd eurót az olasz miniszterelnök. Kritikusai szerint egy ilyen beruházás az országra jellemző korrupció miatt veszélyes, a pénzt másra kellene költeni. (Index)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.