2016. szeptember 30., péntek

HA BAYERT BOJKOTTÁLTÁK, NÉMETH SÁNDORT MIÉRT NEM?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.29.


Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV tényleges tulajdonosa interjút adott a Kossuth Rádiónak a "kvótanépszavazásról". Németh az interjúban megismételte az Orbán-rezsim hazugságait és a menekültekkel szembeni hamis rágalmakat.

Azt mondta, hogy "ellenzem a kötelező kvótarendszert", miközben európai kötelező kvótarendszer nincs. Azt állította, hogy a "szuverenitáshoz kell ragaszkodni, a magyar szerveknek kell eldönteni, kinek adnak letelepedési jogot és kinek nem". Ám amikor az EU nyugati országai szolidaritást kértek, akkor is eldönthette volna a magyar állam, hogy kiket fogad be, és kiket nem. Nem konkrét személyeket kértek elfogadni, hanem egy minimális keretszámot. Csak valódi menekültekről lehetett volna szó.

Németh tévedésben van, amikor korábban azt állította, hogy "az irgalom mindig belső megindulásból fakad, és ezért nem törvény, hanem engedni kell, hogy az emberek szíve meginduljon erre, és ez indítsa az együtt érző cselekedetre". A valóság az, hogy a nemzetközi jog nem bízza ezt a Németh Sándorhoz hasonló irgalmatlan emberekre, hogy megindul-e valaha a szívük, hanem kötelezővé teszi a menekültek befogadását. Mellesleg, a Biblia is megparancsolja, nem a jó belátásra bízza.

Azt soha senki nem mondta, hogy a nem menekülteket be kell fogadni. Németh akkor is hazudik, amikor "merkelezik", hogy az ő "hívására minden közel-keleti országból és Észak-Afrikából jöttek olyan tömegek, amelyek Európában egyre nagyobb kihívásokat jelentenek a befogadó országoknak". Angela Merkel csak azt mondta, hogy a háború elől menekülő és életüket mentő emberek védelmet és befogadást kapnak.

Németországból is visszaküldik azokat, akik nem menekültek. De ezeket az eljárásokat le kell folytatni, méghozzá tisztességesen, Orbán viszont rögtönítélő bíróságokot állított fel, amelyek válogatás és érdemi vizsgálat nélkül utasítanak el mindenkit. S nem azért, mert nem menekültek, vagy mert terroristák, hanem a vallási hovatartozásuk miatt, mert nem akarnak muszlim vallásúakat befogadni. Egy menekültnek a vallását nézik.

Ilyen alapon azonban nem lehet megkülönböztetni a menekülteket és megtagadni a menekültek jogait. Ráadásul a menekültek nem akarnak Magyarországon maradni, Orbán az európai belépést akadályozza meg számukra törvénytelenül, amire senki nem hatalmazta fel. Németh Sándornak aleppói fotókat kellene mutogatni, aztán csak képzelje el, hogy az ő unokái fekszenek a romok alatt félholtan.

Németh azt hazudja, hogy nem lehet megkülönböztetni, hogy kik a menekültek, kik a terroristák és kik a gazdasági menekültek. De meg lehet, és amióta menekültstátusz létezik, minden kormánynak el kell végezni ezt a megkülönböztetést, ahogy évtizedek óta el is végzik. Néha éveket vesz igénybe a jogállami procedúra. Csakhogy Németh szerint "ez vallási és politikai kérdéssé nőtte ki magát", ezért nem lehet kívülállónak megkülönböztetni, hogy "a menekülteknek mi a belső motivációja". Ha menekült a menekült, akkor is feltételezi, hogy rossz a belső motivációja, és ennek alapján utasítja el.

Ez a lényeg: vallási intolerancia, iszlamofóbia és rasszizmus. Ez rasszizmus abban az értelemben, hogy a vallást egy fajjal azonosítják (Ismael leszármazottai), és azokat megbélyegzik. Az antimuszlim gyűlölet semmiben nem különbözik az antiszemita gyűlölettől. Ez még a retorikában is meglátszik, Orbán és Németh azokkal az általánosító hazugságokkal védik a "keresztény" Magyarországot, ahogy a zsidók ellen védték a két világháború között.

De Németh Sándor, a Hanti Vilmos által Antirasszista-díjjal kitüntetett "keresztény" lelkész, egy
hangkazettán is hallható felvételen már korábban is azt mondta: "A terrorizmus hozzátartozik az arab vérhez. Egy arab először terrorista, és utána ember. Ez annyira hozzátartozik a lényéhez.” Ez az ember az ATV tulajdonosa, de talán nem véletlen, hogy mostanában olyan szélsőjobboldali újságokkal vannak összemelegedve, mint amilyenbe Bayer Zsolt is publikál. Ez genetika, amiről Németh beszél. Ez maga a fajgyűlölet...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.