2016. szeptember 17., szombat

HÁROM TANULSÁG, MELYEKET MÁRIS LEVONHATUNK A FIDESZ NÉPSZAVAZÁSI KAMPÁNYÁBÓL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.09.16.


Kevés dolog árul el olyan sokat egy pártról, mint az, miként kampányol egy-egy fontos voksolás előtt. A Fideszt eddig sem a visszafogottságáról ismertük, de amit a kvótanépszavazás kampányfinisében művel, még a legtapasztaltabb kommunikációs szakembereket is megdöbbenti. Valami azt súgja, hogy a népszavazás érvényessége élet-halál kérdése a kormánypártnak, pedig elvileg az elutasítás egyszerű többsége is jól szolgálná a Fidesz érdekeit. A migránskérdéssel nagyot akar szakítani Orbán Viktor, ám elképzelhető, hogy túl magasra tette magának a lécet. A szavazás előtt két héttel mindenesetre már leszűrhetők a kampány legfőbb tanulságai.

1. A kormány mindent megenged magának. Szinte kimeríthetetlen a kormányzati ötletek tárháza, hiszen a romákat azzal riogatják, hogy a migránsok miatt kevesebb lesz a segélyük, a baloldali vezetésű városok külön alku keretében menekülteket importálnának nyugatról, a kormány pedig a keresztényüldözést megakadályozó kormányzati szervet is életre hívna. Mielőtt Besenyő Pista bácsi visszakérdezne, hogy normális?, gyorsan jegyezzük meg: riasztóan magas azok aránya, akik ezt a sok sületlenséget minden gond nélkül benyelik. Bármilyen riasztó, ki kell mondanunk, hogy a kormány nem véletlenül nézi teljesen agyalágyultnak a saját választóit. Mi már csak azt várjuk, mikor kezdik az iskolában Jumurdzsákkal (nem Dzsudzsákkal!) riogatni a kis nebulókat. A borsodi romák mindenesetre migránsellenes szervezetet alapítottak, biztos, ami biztos, hátha tényleg Ahmedék miatt nem jön a pénzes postás hó elején. Ennyi blöff láttán tényleg úgy gondoljuk, teljesen mindegy, hogy van-e valóságalapja a kormányzati rémhíreknek, ha kellő számú plakátra nyomtatják azokat, és elég sokszor elismétlik a tévékben és rádiókban, akkor a többség elhiszi a legnagyobb baromságokat is. Persze van bennünk némi hiányérzet: Senkinek nem tűnik fel, hogy e mögött a kamukampány mögött olyan kétes figurák állnak, mint Rogán Antal, Habony Árpád vagy Andy Vajna? Ha még nekik is elhiszünk mindent, akkor tényleg itt a világvége, de nem az Iszlám Állam hozza el, hanem mi magunk gyújtjuk meg a kanócot a saját székünk alatt.

"Ezeket az amúgy is meglévő előítéleteket erősíti fel a kormány a propagandájával, így aki érvelni, vitatkozni próbál, előbb utóbb Soros György bérenceként végzi a kormány kedvenc médiáiban."

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.