2016. szeptember 8., csütörtök

ÍGÉRET SZÉP SZÓ...

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Füzes Gábor
2016.09.07.


Az alábbi levél elődjét olvasónk Németh Szilárd rezsibiztos Facebook-oldalán tette közzé, azt remélve, hogy valami történni fog. És valóban történt: soha többet nem tudott belépni a rezsibiztos oldalára. Ez is egyfajta gyors ügyintézés... Most nyílt levéllel próbálkozik, amely ezúttal Fónagy János államtitkárnak szól. Remélhetőleg több sikerrel!
 
NFM – Parlamenti Államtitkárság
Budapest

Németh Szilárd rezsicsökkentési kérdésekkel megbízott kormánybiztos 2014. februárjában hivatalosan (kormányzati sajtótájékoztatón) bejelentette, hogy a „… a jövőben a mérőórákkal kapcsolatos összes felmerülő költség a szolgáltatókat terheli.”

Ugyanazon a sajtótájékoztatón az akkor hivatalban volt kormányszóvivő (Gíró-Szász András) kijelentette: „A fogyasztók érdekeit kívánja a kormány szem előtt tartani, és nem a szolgáltatók érdekeit” – mondta Giró-Szász András. – A kormány két azonnali döntést hozott: az egyik, hogy a szolgáltatókat terhelik a mérőórák cseréjének költségei.”
Forrás, és más sajtóorgánumok.

Sajnos az elhangzott – feltételezhetően kampánycélokat szolgáló – bejelentés attól függetlenül, hogy az kihirdetett kormányhatározatra utalt, csupán érzékelhetően üres ígéret, mert a Fővárosi Vízművek felszólított a lakásomban lévő, de nem az én tulajdonomat képező két mérőeszköz cseréjére (hideg-meleg víz), amit kivitelezőként el is végez hozzávetőleg 30 ezer forintos költséggel, részletfizetési és/vagy méltányossági engedmény kizárása mellett.

Nem kívánok azzal foglalkozni, hogy az akkori (és persze mai) ellenzék átverésnek minősítette a bejelentést, hiszen ez már napi politikába csapna át, de sajnos nem láttam azt a hivatkozott (és bejelentett) kormányrendelet visszavonására utaló közleményt, hírt, pontosítást, esetleg a kormánybiztos, vagy a kormányszóvivő elnézés-kérését a be nem váltott ígérettel kapcsolatban.
Várom fentiekkel kapcsolatos érdemi állásfoglalását.
Füzes Gábor nyd.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.