2016. szeptember 16., péntek

ISMERJE MEG AZ ORBÁN RENDSZER KANADÁBA KÜLDÖTT ÖSZTÖNDÍJASAIT...

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.09.15.



Orbán Viktor miniszterelnöksége összesen 14 “ösztöndíjast” delegált Kanadába a Kőrösi Csoma Programon keresztül.

Fejenként havi 650 ezer forintot kapnak a magyar államtól, hogy a kanadai magyar közösségek magyar identitását ápolják. Sajnos az egyik ösztöndíjas éppenhogy Kanadába érkezett, máris politikai mozgósításba kezdett a kvótaellenes népszavazás érdekében. Elképzelhető, hogy ez pusztán egy egyéni politikai akció volt, ugyanakkor rendszerszintű jelenség, hogy egy állítólagosan nem politikai, hanem “kulturális” célokat szolgáló programot pont a Miniszterelnökség szervez központilag és két olyan kanadai magyar ernyőszervezen keresztül osztja ki az “ösztöndíjasokat,” amelyek köztudottan és határozottan kormánypártiak. Kizárólag úgy juthat egy kanadai magyar egyházi közésség, kultúrközpont, iskola, cserkészet, néptánc csoport vagy médiaorgánum ösztöndíjashoz, ha először belép az egyik kormánypárti ernyőszervezetbe.

Az alábbiakban a Miniszterelnökség által delegált 14 személy névsorát és alapvető információit közöljük. Továbbá felhívjuk olvasóink figyelmét: a több mint 6 hónapig Kanadában tartozkodó Kőrösi Csomás “ösztöndíjasok” már csak azért sem folytathatnak pártpolitikai tevékenységet Kanadában, mert bizonyára ilyen indok és cél nem szerepel a Canadian Border Services Agency (CBSA) határőreinek bemutatott meghívóleveleikben vagy egyéb dokumentumaikban. Egy nemzetközi szinten elítélt, fajgyűlölő témájú magyarországi népszavazás mellett kampányolni, vagy arra mozgósítani Kanada gyűlöletbeszéd törvényeibe is ütközhet. Amennyiben konkrét esetekről tudnak, vagy megalapozott aggályaik vannak, kérem írjanak a KCSP Panasz email címünkre: kcsp-panasz@hungarianfreepress.com. Nyilvánosságot adhatunk a hitelesen alátámasztott eseteknek, illetve amennyiben indokolt, az illetékes kanadai hatóságokhoz fordulhatunk.

A magyar Miniszterelnökség ösztöndíjasaikat arra kérjük, hogy tiszteljék Kanada sokszínű, befogadó és szolidáris társadalmát és hazánk liberális demokráciáját. Ez a szellemiség teszi lehetővé, hogy kanadai magyar kisebbségi közösségek létezhetnek és, hogy külföldi állampolgárként nálunk közösségi tevékenységet végezhetnek. A napokban nyílt levélben fordulunk az ösztöndíjasokhoz.

Orbán Viktor Miniszterelnöksége a következő személyeket küldte Kanadába
:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.