2016. szeptember 10., szombat

KICSIT HAZUDÓS, KICSIT TERHES, NAGYON MOHÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.09.10.


Kicsit hazudni nem lehet, ahogy kicsit terhesnek lenni sem. A hazugság az hazugság. A hétköznapi hazugságoknál súlyosabb az, amikor politikusok hazudnak a megbízóiknak, tehát a társadalomnak. Akkor is undorító, ha ellenzéki és akkor is, ha kormánypárti politikusokról beszélünk.

Egészséges társadalomban minimum felháborodást keltene, ha egyenesen a miniszterek elnöke lódít nagyokat, akár arról, hogy audencián fogadta őt a pápa, amikor erről nem volt szó, akár arról, hogy az Európai Unió kötelezővé akarja tenni a migránsok befogadását – egyrészt csak menekültekről volt szó mindig, gazdasági bevándorlókról soha, egy percig sem, valamint nem kötelező – és ezzel a hazugsággal kampányol.

A soha nem voltam vagyonos ember, most sem vagyok az és nem is leszek kijelentés még az elszánt, de nem fanatikus híveket is röhögésre készteti. Az lehetséges, hogy Orbán Viktor nevén közvetlenül nem szerepelnek vagyontárgyak, ezzel szemben a felesége, lánya, veje, apja, testvére, szomszédja ész nélkül gazdagodnak és többnyire a közpénz körüli – és konkurencia nélküli – sertepertélésnek köszönhetően.

Azt is nagyon nehezen értem meg, hogyan írhatja felül a józan ész hangját a vakhit, de azt főleg nehéz megemésztenem, hogy az Európai Unió miért nézi tétlenül ezt a rombolást? Nem elsősorban az ország szétlopásáról beszélek, mert az magyar ügy. Ha nekünk megfelel, ha mi nem teszünk ellene semmit, az a mi bajunk. Senkinek semmi köze hozzá.

Az uniós források pacallá korrumpálása azonban nem magyar belügy, hiszen a tagállamok adófizetőinek pénzéről van szó. Az egy dolog, hogy a fejlesztési források az országba érve azon nyomban elveszítik minden létező jellegüket és fejlődést legfeljebb a húsosfazék körül köröző néhány családnál figyelhetünk meg, de ott legalább látványosan...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.