2016. szeptember 10., szombat

LENDÜLETBEN AZ ELLENZÉK. VAGY ILYESMI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.09.09.


A Jobbik Dunakilitin nyitotta meg az őszi szezont és örömmel jelentették, hogy gyakorlatilag az egyetlen olyan ellenzéki pártot tisztelhetjük bennük, amelyik alkalmas és képes átvenni a kormányrudat a Fidesztől.

„Vona Gábor elmondta: látszik, hogy a 2018-as választás tétje leegyszerűsödött, mert a baloldal nem lábalt ki a válságból, s véleménye szerint nem csak nem tudnának kormányozni, de nem is akarnak, “lemondtak a 2018-as választásról”. Így egyedüli alternatívaként a Jobbik maradt a jelenlegi kormány ellenfele.” (MTI)

Jól nézünk ki, szó se róla. Mindeközben az MSZP elnökségi tagja – Bárány Balázs – eltrappolt Balatonfüredre, ahol pedig a Fidesz tartott frakcióülést és egy szabadon választott szálloda előtt – a fideszesek nem abban a szállodában voltak – tudósította a nagyérdeműt. Nem mondom, hogy nem emlékeztetett Juhász Péter hasonló bejelentkezéseire, csak ő többnyire tudja azt is, hogy hol van és mit akar ott.

Az LMP – pontosabban Szél Bernadett – kihelyezett fogadóórát tartott Bács-Kiskun megyében, valamint egy sokat elmondó ábrán mutatják be, hogy miből lesz áramunk 2050 szeptember 6-án.

A mai napra a kedvencem feltétlenül a Thürmer Gyula vezette Magyar Munkáspárt kemény kiállása az október 2-ai népszavazáson való részvétel és a kormányt támogató szavazat mellett. De ezt legalább elég egyértelműen mondta el Thürmer, szemben az MSZP új elnökével, aki úgy támogatná a népszavazást, hogy nem is, vagyis de, illetve ki tudja.

Nem tudom, hogy változtat-e valamit ezen az egész őrületen az az aprócska tény, hogy jelenleg nincs kötelező betelepítési kvóta és ha hinni lehet Donald Tusk-nak, akkor nem is lesz. Mindegy, a Fidesz-kormány már elverte a pénzt a népszavazásra, mennek agitálni, becsengetnek minden lakásba. Hogy aztán elfutnak, mint mi gyerekkorunkban, vagy előadják a hittérítő szónoklatot – mármint annak, aki hajlandó meghallgatni – azt én nem tudom.

A DK is csinál valamit, főleg megosztja a közösségi oldalán, hogy melyik politikus éppen hol szerepelt.

Általában jellemző a parlamenti ellenzéki pártokra a minden után kullogás, a sajtóból informálódás, majd többnyire két módon reagálnak:

a. feljelentést tesznek sajtóértesülések alapján

b. sajtótájékoztatót tartanak, amelyben tiltakoznak a sajtóból szerzett információk szörnyűségei felett

Holott egy politikus több jogkörrel rendelkezik, mint amennyi lehetősége egy újságírónak mostanra maradt. Tehát a fordítva megült lovon való helybenjárás helyett célszerűbb lenne, ha az ellenzéki politikusok tájékoztatnák a sajtót azokról a dolgokról, amelyeket ők derítettek ki, mint fordítva. Gondolom én...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.