2016. szeptember 14., szerda

LEVÉL A FIDESZESEKNEK

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.09.10.


Drága, rengeteg közpénzbe kerülő fideszes káderek!

Nem lehet ma egyszerű az életetek, ha bekapcsoljátok a hazai tévéket, vagy hallgatjátok a rádiót, vagy olvassátok a nyomtatott sajtót, vagy egyszerűen csak körülnéztek a közéletben, hiszen egyik oldalon megerősítést találtok, amikor azt harsogja a habonyi gépezet, hogy minden arannyá válik, amihez a nyúltok, de ha nem éltek biciklibelsőben, akkor tudhatjátok, hogy a magyar társadalom tisztában van azzal, hogy Orbánisztánban nem minden arany, ami fénylik. Mindenki tudja, hogy titeket csak a saját zsebetek és a hatalom érdekel, de ha tanultatok egy kis történelmet is a suliban, akkor legalább gyaníthatjátok, hogy egyszer vége lesz ennek a rezsimnek is.

Drága fideszesek, értem én, hogy úgy érzitek, bármit megtehettek, mert a rendőrség, az ügyészség és a bíróság a zsebetekben van (utóbbit most akarjátok egy közigazgatási bírósággal még mélyebbre süllyeszteni), és emiatt azt gondoljátok, hogy soha semmilyen baj nem érhet benneteket.

Emellé határtalan arcátlansággal és gátlástalansággal olyan média egyeduralmat és gazdasági háttérhatalmat harácsoltatok össze, amelyet gyengébb banánköztársaságokban csak szemlesütve merne vállalni bárki. Így egyre kevésbé hallatszik a titeket bírálók hangja, ráadásul sokan választják a hallgatást, mert féltik a megélhetésüket, hiszen lassan minden vagyont elloptatok.

De közületek sokan mindezzel naponta hivalkodnak is, ami véleményem szerint - még egy gyerek számára is nyilvánvaló módon - minősíti azt az emberi, erkölcsi és politikai posványt, amelyből Orbánék rendszert kívánnak csinálni. 

Természetesen nem áll szándékomban meggyőzni benneteket semmiről. Miért tenném? Ti megélhetésből, kényelemből, megalkuvásból és ki tudja milyen önhitt önigazolással a neveteket adtátok valamihez, ami egyébiránt pontosan az aminek látszik.

Gondolom, nehéz lehet nem a saját szervezeti világlátásotokból kiindulni, ezért nehéz nektek azt is elképzelni, hogy egyszer eltakarodik ez az Orbán-rezsim is. A világon sehol sem tartanak örökké az ilyen monolit, hazug populista rendszerek; én úgy hallom, hogy a Fidesz soraiban is sokan unják már ezt a Stadionszocializmust. Jellemző, hogy sokan csak azért kezdtek el sajátjaikra a hátuk mögött vicsorogni, mert most már nem a helyiek lophatnak, hanem közvetlenül Orbán strómanjai viszik el a zsíros melót minden szinten.

Tudom, hogy Orbán és közvetlen köre a kis fideszeseket is sakkban tartja, ma már senki nem tudhatja helyben és egy kormányzati szinten sem, hogy mikor repül. Ha nem hajol meg elég mélyen, ha nem olyan lelkes egy-egy pillantása, mint ahogyan a kedves vezető elvárja, akkor lehet, hogy holnap már nem lesz benne a pixisben. Ha pedig szembeszegül, akkor könnyen mutathatnak neki egy olyan dossziét, amelynek tartalmából egy-két hétig élne a hazai ellenzéki sajtó.

De Orbántól való félelmetek nem fog érdekelni senkit akkor, amikor elérkezik a jelenleg még késő, de egyszer biztosan elérkező számonkérés. Hiszen elsősorban ti vagytok a felelősek azért, hogy Orbán és köre ilyen társadalmi viszonyok közé taszíthattak valamennyiünket és a gyermekeink holnapját.

Tudjátok, én arról a fajta kapzsiságról és igen egyszerűen átlátható szimpla emberi és politikainak nevezett törzsi érdekek mentén működő aljasságról beszélek, ami alapján gátlástalanul írhattok át minden jogszabályt kizárólag a saját érdekeiteknek megfelelően, és így szó nélkül el lehet lopni a nyugdíjkasszát, a magyar földet, a dohányárusítás jogát, a befizetett adóforintokat valamint az unió euró milliárdjait… És ehhez az olyanok, mint ti, még tapsolni is tudnak.

Sajnos ehhez asszisztálnak olyan ál-ellenzékiek is, akiket letelepedési kötvény-biznisszel, állami földekkel vagy egy kis odalökött konccal meg lehet venni, vagy azok a káros ellenzékiek, akik sötét múltjuk miatt zsarolhatóak. Mert a csaló az csaló, akármilyen a színe! Most is ezt gondolom, és holnap is ezt fogom gondolni.

Persze tudom, hogy nehéz az olyan emberekkel szót váltani erről, akikről miniszterelnökünk sommásan azt mondta a közelmúltban, hogy „a magyar embereket nem a tények érdeklik…”

De nézzük a tényeket.
Magyarország négyhetede ma az Európai Unió húsz legszegényebb térségéihez tartozik. Szerintetek mit fognak gondolni a még itthon maradt magyar emberek akkor, amikor rájönnek, hogy saját vajnai és rogáni luxusotokra költöttétek a nyugdíjpénzüket, amikor rájönnek, hogy a Putyinhoz húzó Magyarországon körökkel lesz rosszabb az élet, mint az általatok lenézett Szlovákiában, Romániában vagy Bulgáriában?

Szerintetek mennyire fognak nektek megkegyelmezni a teljesen elszegényített és megalázott a tömegek, miután ebben a gyűlölettel teleplakátolt országban folyamatosan goebbelsi aljassággal hergelitek őket, és Bayer kitüntetésével teszitek teljesen elfogadhatóvá az erőszakot?

Mi az Együttben elítéljük az erőszakot, de soha nem fogjuk elfelejteni a bűneiteket, és megőrizzük a bizonyítékokat mindaddig, amíg egy független ügyészség és bíróság végig nem tudja venni a mocskos ügyeiteket.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.