2016. szeptember 26., hétfő

MÉG JOBBAN OSSZETARTOZUNK! VAJDA ZITA TESTVÉRE IS AZ MNB-NÉL DOLGOZIK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.26.


Ezekről ne maradj le!
 
Mészárosék 1,2 milliárd hitelt kaptak Spéderéktől, nem sokkal a nagy szakítás előtt (444)
Filmalapból pénzelt produkciókba is bedolgozik Vajna Tímea cége (
Átlátszó)
Vajda Kitti is az MNB-ben dolgozik, Matolcsy és a barátnője inkább mélyen hallgat (
NOL)
 
 
Ha van 3 perced:
 
Mészárosék 1,2 milliárd hitelt kaptak Spéderéktől, nem sokkal a nagy szakítás előttTörtént ez az oligarcha nagy kiátkozása előtt, ami egészen más megvilágításba helyezi az eseményeket. Az egyik magyarázat szerint  a márciusi hitel Spéder Zoltán jóváhagyásával ment Mészároséknak, és a bankár pont azért szorgalmazta kihelyezését, mert akkor már érzékelte, hogy a politika legfelsőbb szintjén haragszanak rá, és így próbálta javítani a megítélését. (444)
 
Filmalapból pénzelt produkciókba is bedolgozik Vajna Tímea cége
Két cége veszteséges, egy szerény eredményt ért el, a negyedik – a fánk- és bagelüzlet – pedig még csak most indul el. Ezek a hostessből üzletasszonnyá Vajna Tímea vállalkozásainak jelenlegi eredményei. A részletek homályban maradnak, mert az üzletasszony céges ügyekben nem ad interjút. (
Átlátszó)

Vajda Kitti is az MNB-ben dolgozik, Matolcsy és a barátnője inkább mélyen hallgat  
Nem cáfolja a jegybank, hogy munkavállalójuk, Vajda Kitti nem más, mint Vajda Zita, Matolcsy György barátnőjének testvére. Az MNB egyik szeptemberi tanulmányában feltűnik a név, majd az intézmény sajtóosztálya megerősítette, hogy van ilyen nevű alkalmazottjuk. (Emlékeztetőül: Matolcsy 2013. már­cius 4. óta jegybankelnök, Vajda Zita pedig két napra rá lett a jegybank alkalmazottja.) (
NOL)
 
Háromszor is nyert egy pályázaton Simonka felesége
Egy pályázaton háromszor is nyert Simonka György fideszes képviselő felesége. A lakosság részére kiírt napkollektor-pályázaton a politikusfeleség is indult pár évvel ezelőtt és három vidéki ingatlanukra is elnyerte a maximum közeli támogatást. Hogy ne legyen nagyon feltűnő a mohóságuk, a felesége az egyik házra férjezett nevén, másik kettőre pedig lánykori nevén pályázott. (
Blikk)
 
Ha van még két perced:
 
Mészáros Lőrincék 400 millióval drágábban villamosítják a Szombathely–Zalaszentiván vasútvonalat, mint amennyiért eredetileg vállalták. (Átlátszó)
 
Derítse fel a magyar milliomosok hálózatát! A K-monitor most elkészített egy szemléletes hálót arról, hogy ki kivel versenyzett együtt a legmenőbb vitorlás versenyeken. (K-Monitor)
 
Orbán Viktor nemzetgazdaságilag kiemeltté nyilvánította a török luxusszálloda-beruházást a Matild-palotában. Kérdés, mi a nemzetgazdasági érdek ebben? (444)
 
Milliárdokat költött az Emmi egy használhatatlan iskolai szoftverre, amit ráadásul egyszer már megvettek. A minisztérium szerint ez összemosása két dolognak. (Blikk via 444)
 
Zsinagógát vehet Matolcsy egyeteme, miután több mint kétmilliárdos tartozást halmozott fel a felszámolás alatt lévő MTESZ, a zsinagóga egyik tulajdonosa. (Napi)
 
2010 óta nyeli a közpénzt az Index-alapító Nyírő András mobiltartalom-fejlesztő cége. Eddig legalább 342 millió forint értékű megbízásokra tettek szert a közszférában. (Átlátszó)
 
Az OCCRP és a Rise Project legújabb dokumentumfilmje a „véletlenül” jelöletlen fákat is kivágó munkásoktól a papírokkal trükköző hatóságokon keresztül a fakivágás óriási üzletét mutatja be. (Átlátszó)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.