2016. szeptember 20., kedd

MERT APUCI PICINY KISLÁNYA MINDENÜTT OTT VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.09.19.


Végignéztük, ahogy apuci kicsiny, de mégiscsak felnőtt kislánya férjhez megy. Nem akartunk tudni róla, de apuci ragaszkodott hozzá. Ahhoz tudniillik, hogy egy fél ország esküvői lázban égjen. Még aszfaltoztak is a tiszteletére ott, ahol évekig eszükbe nem jutott.

Néztünk, mint borjú az újkapura, amikor embereket emberségükben aláztak meg, hallgattak ki, DNS-vizsgálatnak vetettek alá, mert a királyi lagzi hevében, a tehetős-illusztris luxus-násznép egyik-másik tagjának állítólag eltűnt a telefonja. Mi fizettük a nyomozást, és azóta sem tudjuk, vajh ki tette magáévá az értékes kütyüket. Már ha egyáltalán.

Nemigen emeltük fel a fejünket akkor sem, amikor apuci piciny kislánya díszpáholyozni hívta svájci barátait, osztálytársait, és önfeledten pezsgőzött ott, ahol keresnivalója nem lehetett volna.

Pont nem érdekelt, hogy apuci piciny kislányának mi fizetjük a svájci tandíját és eltűrtük, hogy a személyiségi jogaira hivatkozva fenyegessen minket, amikor bizonyos nyaralási fotói önálló életre keltek az interneten.

Nem tiltakoztunk különösebben akkor sem, amikor apuci félanalfabéta kislánya középiskolai tanárát tette helyre a közösségi oldalak egyikén, mivel a szerencsétlen bírálni merészelte édes jó apját. Nem, nem az édes jó apját, hanem az ország miniszterelnökét. Apuci öntudatos kislánya jól megmondta neki a magáét, mi meg nem szóltunk vissza.

Aztán pont leszartuk, amikor apuci saját lábra állt kislánya felháborodottan utasította vissza a kósza vádakat, amelyek szerint hű férjével az ország tyúkszemére taposva dézsmálják a mindenki más pénzét és borítják sötétbe az országot.

Csak félig fagyott belénk a szó, amikor kiderült, a svájci vendéglátóipari szakzseni angol nyelven órákat tart a Covinus Egyetemen, nullához konvergáló szakmai tapasztalat birtokában osztogatja az észt a tanulni vágyó generációnak.

Nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget annak se, amikor Vajna András, Zsidai Zoltán Roy és egyéb stratégiailag fontos seggnyaló társaságában zártkörűen tárgyalt a magyar nemzeti turizmus jövőjéről. Kormányzati szinten.

Leginkább az öltözködésében találtunk kivetnivalókat, amikor kiderült, hogy egy távoli, egzotikus olajország energetikai miniszterével kokettált férje-urastól állítólag a mi nevünkben úgy, hogy nincsen neki semmiféle olyan funkciója, ami feljogosította volna erre.

Ma meg bambulunk, ahogy szoktunk:
TEK-esek rohantak le egy közönséges magyar állampolgárt, aki apuci kicsiny lányának vendéglátós mentorával áll(t) vitában. A történet, mint korábban annyiszor, most is földhözragadt és triviális. Zsidai Zoltán Roy, a vendéglátóipar egyik pápája, a Fidesznél jól fekvő üzletember, Orbán Ráhel pártfogója és korábbi alkalmazója, akinek mindösszesen öt étterme működik a budai várban, összetűzésbe került az egyik szórakoztató-zabálás-piálás-ipari egysége fölötti lakás tulajdonosával és lakójával. A Szentháromság utcai műemléképületben található, exkluzív helyen két ipari szellőző-berendezést telepítettek, éjszaka is folytak a bősz munkálatok, ami ellen a lakók nem tudtak semmit tenni, mivel a kormánnyal jó viszonyban lévő étteremmogul és a fideszes önkormányzat többségben vannak a házban. Tűrniük kellett hát tavasz óta a zajt és a hőt, tiltakoznak is folyamatosan bele a vakvilágba, vívják szélmalomharcukat a nagyurakkal...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.