2016. szeptember 28., szerda

MI IS LESZ A HELSINKI KAMPÁNYZÁRÓ BULIJÁN?

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2016.09.28.
 
 
Most pénteken 18 órától a Kossuth Klubban népszavazási kampányzárót és adománygyűjtő bulit rendez a Magyar Helsinki Bizottságban. Annak is, aki kora este a Kossuth térre megy tüntetni, érdemes lesz átjönnie hozzánk. Kossuth térről a Kossuth Klubba! Mert hát maga Kossuth is menekült volt.
 
Amikor lassan egy éve eldöntöttük, hogy valamikor szeptemberben majd adománygyűjtő bulit rendezünk, nyilvánvalóan nem számíthattunk a mostani turbulens helyzetre. Eredetileg csak arra gondoltunk, hogy mivel a Helsinki Bizottság is – mint minden projektektől projektekig evickélő magyar civil egyesület – alig kap alaptevékenységére támogatást, jó lenne, ha a magyar polgárok közvetlenül támogatnák szervezetünk jogvédelmi munkájának előre nem tervezhető részét is. Erre, persze, most is mód nyílik a pénteki Kossuth Klubba szervezett zenés-táncos mulatságon.
 
De már másról is szó van. A kormány népszavazási kezdeményezése alaposan átrendezte a viszonyokat. Egy szervezet, amelyik 1989-es alapítása óta kiáll a menekülők joga mellett, nem hallgathatott a kampányban.
 
Időközben a magyar társadalom is felébredt. Művészek és civilek is összefogtak, hogy felemeljék hangjukat a humanizmus és a szolidaritás mellett. A Kossuth téri Lásd az embert! tüntetést is pénteken lesz, vagyis éppen mi bulink napján. Nem baj, sőt. Tegyük minél többen nyilvánvalóbbá, hogy nem kérünk a népszavazás mérgező maszlagjából.
 
És hát, a Kossuth tér nincsen messze a Kossuth Klubtól. Át lehet még érni a hajnalig tartó programjainkra. Mindenkit szeretettel várunk a tüntetés „kvázi after partyjára”!
 
 
Helyszín: Kossuth Klub, másik nevén Muzikum Klub (Bp., VIII. Múzeum u. 7.)
Kapunyitás 18:00
 
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.