2016. szeptember 10., szombat

MITŐL FOSIK, MIT TITKOL ÉS MIÉRT HAZUDIK A NYITOTT KÖNYVRŐL ORBÁN VIKTOR?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.10.


Csütörtökön közönséges szeptemberi nap volt Magyarországon. Amikor kiderült, hogy nemcsak Gyurcsányt fogadják gyanakvással és kapával  a felcsúti királyságban. Hanem.
Hadházy Ákos, az LMP nyáron megválasztott társelnöke – és hétfőtől parlamenti képviselője – próbálkozott meg a német RTL stábját körbekísérni Felcsúton, és megmutatni, milyen csodálatos létesítmények borítják a miniszterek elnökének divatszülőfaluját. Vagy mi az. Az üresen zötykölődő felcsúti játékvasutat és az Orbán kecójára vetülő Pancho Aréna árnyékát például...

..Persze foglaltak már le drónokat is rendőri ügybuzgóság eredményeként Felcsúton, de ezúttal jó esély van arra, hogy az egyélőisten paranoiájának köszönhetően ezzel az igazoltatásos-motozásos megmagyarázhatatlan baromsággal kerüljünk be a világsajtóba. Ugyanis ez pontosan az, aminek látszik: 2016-ban egy közönséges rendőr német tévések zsebében kotorászik azért, mert felvételeket készít azon az alig 2000 fős településen, amelyet a magyar és európai polgárok az adójuk jelentős részével támogatnak. Anélkül, hogy megkérdezték volna róla őket: szeretnék-e vállvetve valóra váltani (hehh, de szépen alliterál) a személyiségzavaros, gyerekszoba híján eszelősen frusztrálttá és gátlástalanná fejlődött Viktorka lázálmait.

A felelőtlen korrupcióból szárba szökkent felcsúti nevezetességek tövében, különös tekintettel a semmiből semmibe zötykölődő játékvonatra, közterületen nem szabad felvételeket készíteni, mert tömeges bevándorlásból adódó válság- és vészhelyzetet hirdettek az egész országra, ami természetesen fokozott közúti ellenőrzéssel jár. Igaz, hogy a tömeges bevándorlásnak ugyan se híre, se hamva, de az arra egyébként a madár se jár jellegű Felcsúton nem lehet csak úgy, szőke német tévésnek álcázva megtéveszteni a a rend őreit.

De fordítsuk komolyra: mióta tilos a fotózás, filmezés közterületen? És ha esetleg tarajos gőtére vadásznék Felcsút határában, azért lelőnek? Milyen titkot őriz ez a hajdani és jelenlegi porfészek, amit nem lehet megörökíteni? A deklaráltan nyitott könyv életű Orbán Viktor valójában mitől fosik, mit titkol és miért hazudott a nyitott könyvről? Mikortól kell külön útlevél és vízum ahhoz, hogy betegyük a lábunkat a faluba? Mióta magántulajdon a kisvasút és a stadion, amiről nem lehet felvételeket készíteni? És ha esetleg mégis lehet felvételeket készíteni, milyen alapon kotorászik egy közönséges járőr egy kamerázó újságíró zsebében? Ha ez a település zabálja fel a magyar GDP nem elhanyagolható részét, akkor miért nincs joga ott bárkinek bámészkodni, filmezni, érdeklődést tanusítani?

Ahelyett, hogy készült volna egy önmagán túl nem mutató riportocska arról, hogy egy kelet-európai bomlott elme milyen Disneyland-et épített maga köré, készült valószínűleg egy ennél is súlyosabb, országimázsfilm: ami normális, demokratikus országokban bevett gyakorlat (tudniillik, hogy tévéstáb akkor forgat közterületen, amikor akar), az legalább egy rendőrségi motozást jelent egy kelet-európai nyomorult kisállamban...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.