2016. szeptember 11., vasárnap

NAGY JÓGÁZÁS MENT A MAGYAR NEMZETI BANKBAN

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2016.09.10.


Matolcsy György esete a Riposttal, a Népszabadsággal és a mesés Indiával.

Tegnap a kormánypárti bulvárportál szellőztette meg, hogy válik a bankelnök, „Matolcsy György és felesége, Matolcsy Gyöngyi a Ripost információi szerint a bíróság előtt próbálnak pontot tenni házasságuk végére, máris zajlik az ezzel kapcsolatos jogi eljárás” – írják, hozzátéve azt is, hogy úgy tudják, Matolcsy „néhány hónapja már új kapcsolatra is talált, méghozzá egy volt kolléganő személyében”.


A portál újságírója minden bizonnyal csak rutinból küldte el kérdését az „új kapcsolat” kilétével kapcsolatban a Magyar Nemzeti Bankhoz, tudhatta előre, hogy nem kap érdemi választ, ahogy nem is kapott. „Matolcsy György magánélete, a Matolcsy házaspár válása magánügy” – írták a megkeresésre.

Amúgy nincs ezzel semmi baj, az ilyesmi csak az érintettekre tartozik.

Ám úgy tűnik, hogy az MNB sajtósai ezt nemcsak a Ripost munkatársának tudomására kívánták hozni, hanem a Népszabadság újságírójának is, noha őt egyáltalán nem érdekelte, mi van otthon, Matolcsyéknál.


Ő arra volt kíváncsi, hogy ki az a bizonyos Vajda Zita, akinek „szerepe és fizetése a jegybanki dolgozók körében jó ideje beszédtéma. Munkaköréből kifolyólag gyakran utazik együtt Matolcsyval, ráadásul az egyik jegybanki alapítvány kuratóriumi tagja, és egy olyan cég igazgatósági tagja, amelyet az alapítvány hozott létre”.

A
lap szerint a 32 éves Vajda 2013-ban kerül a Matolcsy-féle Nemzetgazdasági Minisztériumba, viszont egy évvel korábban „blogot vezetett arról, hogy két és fél hónapra Indiába utazott, ahol jógát tanult. Annak is van nyoma a blogján, hogy itthon jógaoktatói továbbképzésen vett részt”.

Az újságíró tehát ennek a hölgynek a „jegybankban betöltött pozíciója, feladata és juttatásai felől” érdeklődött, mire az MNB így válaszolt: „Kérdésére tájékoztatjuk, hogy Vajda Zita a Magyar Nemzeti Bankban nemzetközi szakmai titkárként dolgozott 2016. május 2-ig. Munkabére bruttó 1 730 000 Ft., nettó 1 150 450 Ft volt”, csakhogy ehhez hozzábiggyesztették ugyanazt, amit a Ripostnak is írtak: „Matolcsy György magánélete, a Matolcsy házaspár válása magánügy”.

Természetesen ebből még nem következik az, hogy Vajda Zita lenne Matolcsy György
„új kapcsolata”...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.