2016. szeptember 8., csütörtök

"NE ÉREZZE AZT, HOGY Ö EGY SENKI"

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.09.08.


Ritkán beszélünk róla, pedig igencsak létező jelenség az, hogy magyar nők prostituáltként dolgozva próbálnak Nyugat-Európában megélni, vagy annyi pénzt félretenni, amennyiből támogathatják az otthon maradt családot. Noha pontos adatokat nem nagyon lehet tudni, azért vannak megdöbbentő számok. Ma egy exkluzív beszélgetés összefoglalóját olvashatjátok, amit a Menjek/Maradjak stábja készített egy holland, de magyarul kiválóan beszélő hölggyel, aki az Amszterdamban és Hágában dolgozó magyar lányokat segíti. Exkluzív bemutatóról van szó, hiszen a videót eddig nem lehetett látni – köszönet érte a Menjek/Maradjak csapatának.

Mielőtt azonban Hollandiáról lenne szó, egy pillanatra kalandozzunk el Németországba, már csak azért is, hogy lássátok, nem egyedi jelenségről van szó.

A németországi Bremerhavenben például a piroslámpás negyedben szinte csak magyar lányok próbálják
megkeresni a megélhetésre valót. A körülmények (és a megkereshető pénz) is jobbak, mint Magyarországon, ami persze nem nagyon változtat azon, hogy mégiscsak prostitúcióról beszélünk.

Az összesen kilenc házban 43 ún. „ablak” van, a helyi rendőrkapitány, Harry Götze három éve 170-200 főre becsülte a városban dolgozó szexmunkások számát, és azt mondta, legtöbben közülük magyarok.

Olyan sokan vannak a magyarok, hogy az egyik bolgár lány, miután megérkezett, nem németül, hanem magyarul tanult meg – mesélte Jeroen Pols, a lakások egyik tulajdonosa.

Berlinben is akad jó pár magyar örömlány, őket segíti szociális munkásként Ádám Éva, aki szerint a kiemelt figyelem nem a magyarok miatt van, hanem mert ez a normális. A szociális munkás szerint az ő környékén az utcán dolgozó lányok
90 százaléka magyar...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.