2016. szeptember 7., szerda

NEM HAGYJA NYUGODNI A BALKÁN HERNÁDIT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.07.


Ezekről ne maradj le!
 
Magyar fegyverkereskedő elkóborolt afrikai szállítmányát foglalták le (Átlátszó)
 
Miközben Orbán az EU-t támadja, a testvére pénzt kap Brüsszeltől (Direkt36)
 
Kötvénybiznisz: orosz csalóval is üzletelt a kormány (MNO)

Ha van 3 perced:
 
Magyar fegyverkereskedő elkóborolt afrikai szállítmányát foglalták le
Magyar szálai vannak annak a rejtélyes fegyverügyletnek, amely miatt augusztus eleje óta nyomoz a spanyol csendőrség. A részletek ködösek, annyi biztos, hogy az andalúziai Algeciras kikötőjében lefoglalt több mint 800 svájci fegyvert eredetileg a ghánai kormány vásárolta meg a budapesti Milipol Zrt. közvetítésével. A Milipol a magyar fegyveres testületek egyik nagy beszállítója kormányoktól függetlenül. (
Átlátszó)
 
Miközben Orbán az EU-t támadja, a testvére pénzt kap Brüsszeltől
Orbán Viktor ugyan most már évek óta egyre élesebben bírálja Brüsszelt, de közben legszűkebb körének egy újabb tagja vált az EU-s támogatások jelentős kedvezményezettjévé. Augusztus végén 291 millió forintos uniós támogatást nyert el ugyanis egy olyan cég, amelynek egyik tulajdonosa ifjabb Orbán Győző, a miniszterelnök egyik testvére. (
Direkt36)
 
Nem hagyja nyugodni a Balkán Hernádi Zsoltot 
A horvát korrupciós botrány után most meg a bosnyákok kopogtatnak a Mol vezér ajtaján. A szarajevói ügyészség szeretné meghallgatni egy ügyben, amiben Hernádi Zsolt, és Várady Zoltán, a cég korábbi vezetője is érintett. A magyar ügyészséget kéri, hogy menedzselje a kihallgatást. Az ügy itt is privatizációs: a bosnyák olajcég, az Energopetrol magánosításáról van szó. (
Index)
 
Kötvénybiznisz: orosz csalóval is üzletelt a kormány
Egy karib-tengeri sziget hatóságai által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján tudott letelepedési kötvényt vásárolni egy jogerősen elítélt orosz állampolgár, vagyis könnyen kijátszhatók a kormány által szigorúnak mondott biztonsági szűrők, hiszen az igazolást a „szokásos tartózkodási hely” hivatalaitól várják. Újabb szál bukkant fel, ami Rogánhoz vezet: az egyik letelepedési kötvényt forgalmazó cég tulajdonosa egyetemi társa volt a politikunak. Egyébként csak augusztusban közel annyian vettek letelepedési kötvényt, mint ahány menekültet idén befogadott az ország (
MNO, 444)
 
Hatvan nem alkuszik: évi majdnem 3 milliárd uniós forrást költhettek el
Vannak olyan uniós forrású beruházások, amiket soha az életben nem lehet majd megmagyarázni, de ezek körül is kiemelkedő, alighanem egy darabig dobogós helyen lesz a hatvani “híd”, “kerékpárút” és “kalandpark”. A beruházások végeredményének egyike sem felel meg teljes mértékben a funkciójának, ezek jelentős részét a Mészáros Lőrinc-közelinek mondott Duna Aszfalt vállalta. (
Átlátszó)
 
Ha van még két perced:
 
Népszavazást kezdeményezett a Vastagbőr blog a budapesti olimpiáról, ráadásul a biztonság kedvéért kettőt. Meg sem merték állítani a blog munkatársait a kopaszok. (Vastagbőr)
 
11 milliárd forint támogatás ment a felcsúti fociba 2011 óta, az MLSZ pedig három év alatt 31,8 milliárd forintot kapott, ez kétszer annyi, mint amennyi a többi szervezethez összesen befolyt. (Átlátszó)
 
Az egyszerű felcsúti gázszerelő Soros babérjaira tör: Mészáros Alapítvány néven, százmillió forint induló vagyonnal hozott létre alapítványt az Orbán-közeli milliárdos nagyvállalkozó. (Index)
 
A Fidesz 460 millióért újíttatja fel székházát. Korábban szeptember végére tervezték átadni, de a népszavazás előtt állítólag nem szeretnék borzolni a kedélyeket egy „csillogó” Fidesz-székház átadásával. (NOL)
 
Egymilliós adótartózás miatt indult végrehajtás a Pallas-alapítványok milliárdokkal tőzsdéző cége ellen. (444, NOL)
 
Szemerey Tamás és Schmidt Mária köröznek az egykor jobb napokat látott hetilap, a Figyelő felett: október végére rendeződhet a csődhelyzetbe került újság helyzete. (444)
 
Nem túl bonyolult módszerrel százmilliókat utaltatott át magának két román és máig ismeretlen bűntársuk. Erős a gyanú, hogy közpénzt konvertáltak át lopott pénzzé. (444)
 
Hogyan leplezzük le a korrupciót, teljesen nyílt, nyilvánosan elérhető adatok felhasználásával? Itt a lecke a Bellingcat szájttól. Sok orosz, luxuskarórával. (Bellingcat)
 
Autós bombák, korrupció, illegális fogadás: ez a ciprusi foci három szóban. A játékosok kétharmada szerint a meccsek nagy része bunda a szigetországban. (Guardian)
 
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.