2016. szeptember 6., kedd

NEM KERESZTÉNYVÉDŐ ÁLLAMTITKÁRSÁG KELL IDE, HANEM PSZICHIÁTRIA

B1 BLOG
Szerző: B1blog
2016.09.06.


Keresztényüldözés elleni államtitkárságot hoz létre a kormány. Azt. Pedig nem államtitkárság kell ide, hanem újra nyitni a pszichiátriát.

Önálló kormányzati szervezeti egység, azaz helyettes államtitkárság jön létre a keresztényüldözés ellen az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Így szól a
nyaloncmédia híre. Még azt is tudják, hogy majdnem egymilliárd forintot költünk majd arra, hogy a kormány a „világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse”. Igen szép kezdeményezés. S miért van erre szükség? Az újság(?) szerint azért, mert:
 
Európában is keresztényekre támadtak az utóbbi időszakban.
 
Mindenek előtt tisztázzuk: a világ számos pontján ér konkrét támadás, terroristák által elkövetett merénylet keresztény csoportokat kifejezetten a vallásuk miatt.
  • Szíriában lényegében minden fegyveres csoport – kivéve az Aszad-rezsim hadseregét – kedvét leli a keresztények üldözésében, irtásában.
  • De hasonló - ha nem is ennyire durva - a helyzet Libanonban is, és a Távol-Kelet számos államában.
Nincs kibúvó, nincs egyrészt, másrészt – az ott élők valóban brutális vallási üldözésnek vannak kitéve. Ezen azonban egymilliárd forint aligha változtat.
Európában azonban nincs keresztényüldözés
 
- bármennyire is szívesen látná ezt a kormány. Sőt, ha már nagyon meg akarjuk kaparni a dolgot, sokkal inkább az iszlám vallásúak hitéletét igyekeznek korlátozni - elég a
burka-vitára vagy egy imahely létesítése körüli hercehurcára gondolni.

És ugyan miféle megtámadott és üldözött keresztényeket akarnak támogatni Európában?

A válasz egyszerű: semmilyeneket. Egymilliárd forint nagyjából az államtitkárság működtetésének költségeit fedezi - nem akarnak ezek senkin segíteni...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.