2016. szeptember 17., szombat

NEM LENNÉK KUBATOV LÁNYAINAK A HELYÉBEN

SZELÉNYI ZSUZSANNA BLOGJA
Szerző: Szelényi Zsuzsanna
2016.09.17


Átment a Fideszen a női princípium. “A lányaimat remélem elveszik majd jóravaló fiatalemberek és eltartják őket” – magyarázta Kubatov Gábor Fidesz-alelnök minap egy oroszlányi fórumon.

Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy mi jár a felesége fejében, amikor a lányaik jövőjéről gondolkodnak.Tényleg az az egy dolog jut eszükben, hogy vajon akad majd egy “jóravaló fiatalember” aki elveszi feleségül őket? Az apjuk házából a férjek házába?

Vagy esetleg arra gondolnak, hogy a lányok tanuljanak hímzés mellett még valamit, s ha már tanultak, használják is a tudásukat, legyen klassz munkájuk, tartsák a kezükben az életüket, legyenek társai a párjuknak, boldogok is legyenek? Mert szerintem ezt gondolják a szülők, ha jót akarnak a gyerekeiknek.

Ha így van ez, akkor miért beszél hülyeségeket Kubatov Gábor a saját lányairól?

A Fidesz politikai üggyé tette a nők életét

Azért, mert ezt kell tennie. A Fidesz tavaly novemberben hirdette meg a tradícionális családmodellt, amikor Kövér László a női principium megélésének formájában kijelölte a nők szerepét a társadalomban. A nők szerepe azóta politikai üggyé vált.

A tradícionális családmodell illeszkedik a tekintélyelvű országvezetéshez, amelyben Orbán Viktor, apánk helyett apánk, intéz mindent: országügyeket, pénzügyeket, gondoskodik mindannyiunkról, és megmondja, hogy mi a nők és a férfiak dolga.

a nők többsége Magyarországon azonban nem erre vágyik. Sokkal inkább azt szeretnék, ha a rengeteg fizetetlen munkán, a gyermeknevelésen és a háztartási munkán, osztozna velük a párjuk, és így, a családi felelősségeket és örömeket megosztva minél kevesebb lelkiismeretfurdalással dolgozhatnának ők is, a saját maguk és a családjuk boldogulására...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.