2016. szeptember 18., vasárnap

NEMZETI SORSKÉRDÉSEINK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2016.09.17.


A napokban  a Fidesz egyik Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselője úgy fogalmazott "a népszavazás nem a kormányról és nem is a politikáról szól, mert ez nemzeti ügy". Butaságokat egy politikus - aki ráadásul ha nem tévedek történésznek is vallja magát - a havi szerény tiszteletdíjáért bármikor mondhat. Ez a magyar politikában egyébként is mindennapos.

A népszavazási kampányban a Fidesz számára gyakorlatilag nem léteznek tabuk, nincsenek tekintettel az alapvető emberi értékekre, erkölcsi normákra. Gátlástalanul uszítanak, keltenek félelmet, a következmények nem érdeklik őket. Az említett képviselőnek talán a frakcióvezetője lehet a példaképe, akit egyesek már Torgyán reinkarnációjaként is emlegetnek. A városi legenda szerint a frakcióvezető úr által mondott zagyvaságok, összefüggéstelen mondatok, a köznevetség tárgyává váltak. Hallani, sokan már azt is megkérdőjelezik, hogy tud-e egyáltalán (fel)olvasni, a szövegértési problémáról már nem is beszélve. De lehet mindez csak rosszindulatú ármánykodás, amely mögött – tudjuk – Soros György állhat.

Szeretnék kevéskét segíteni a képviselő úrnak egy szubjektív listával arról, hogy mit is tartok én igazi nemzeti ügynek Magyarországon:

– ne legyen egyetlen egy éhező gyermek sem;
– minden családban legalább egy főnek legyen tisztességes, állandó munkája, amiből szerényen, de el tudja tartani a családját;
– egyetlen beteg sem haljon meg azért, mert hosszú volt a kórházi várólista;
– minden magyar embernek joga legyen a gyógyulásra, függetlenül a saját maga, vagy családja vagyoni helyzetétől;
– mindenkinek esélye legyen arra, hogy képességeinek legjobban megfelelő oktatási formában vegyen részt. Származástól, lakóhelytől, a családja anyagi helyzetétől függetlenül;
– a köz pénze a közt, és ne a Fidesz csókosait gazdagítsa;
– a bűnüldözés, az igazságszolgáltatás a mindenkori hatalomtól függetlenül működjön;
– stadionok építése helyett új munkahelyekre, biztos megélhetésre, a vagyoni különbségek csökkentésére van szükség...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.