2016. szeptember 12., hétfő

NINCS IS SZEBB ANNÁL, MINT AMIKOR ORBÁN VIKTOR A NÉMET SAJTÓSZABADSÁGÉRT AGGÓDIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.09.11.


Ha a cinizmus, a képmutatást egyetlen idézettel kellene elmagyaráznom egy ide tévedt marslakónak, vagy egy elvakult hívőnek – bár a második reménytelenebb vállalkozásnak tűnik – ezt az Orbán Viktor idézetet választanám:

"Németország a legnehezebb eset, az ottani irányított nyilvánosságban egyelőre lehetetlenség őszintén beszélni a migránskérdésről. Ezt mi csak a diktatúrákból ismerjük, de tudomásul kell vennünk, hogy van olyan demokrácia, ahol a szólásszabadság gyakorlása egzisztenciális kérdés, és bizonyos véleményeket ellenjavallt elmondani."

Ez most hangzott el Kötcsén, a rendszerváltás utáni, újkori sör-virsli-lufi-éljenapárt összejövetelen. A miniszterek elnökének írta bele a beszédébe valaki, ő pedig felolvasta és a szeme sem rebbent. Sajnálatos módon nem érkezett meg a meghívóm a Polgári Piknikre – előfordul ez a postával – ezért nincsenek értesülésim arról, hogy kitört-e a röhögés a hallgatóság soraiban, vagy sem.

A németországi irányított nyilvánosságról nincs tapasztalatom, de valamiért eszembe jutott a magyar kormánymédiába öntött közpénz, a szintén közpénzből működő kormányblog, a felvásárolt média, Andy Vajna tévéje, a milliárdokat felemésztő óriásplakátok, a szintén hihetetlen összegekből finanszírozott propagandahirdetések, az ingyenesen osztogatott (de nyilván nem ingyenesen előállított), a kormány jócselekedeteit dicsőítő, illetve az uszító hirdetések sokasága.

Erről pedig eszembe jutott az ellenzéki politikusokat lejáratni hivatott karaktergyilkos-hadjáratok sora, a hazudni sem rest újságírók szorgos munkálkodása. A munkahelyéről kirúgott bloggertől Hodosán Rózáig igen hosszú névsort lehetne felsorolni, akik azért veszítették el az állásukat, mert nem dicsőítették a kormánypártot. Nem a német, hanem a magyar kormánypártot.

De számtalan nevet fel tud bárki sorolni az ismeretségi köréből, akik szintén azért kerültek nehéz helyzetbe, mert kritizálták az Orbán-kormányt. Még ennél is többen vannak azok, akik saját, vagy családtagjaik védelme érdekében nem merik elmondani, leírni a gondolataikat, de még csak like-olni, vagy kommentelni sem merik a nekik tetsző írásokat. Ugyanis akinek még van mit veszítenie, az fél.

Demokráciában ilyen nem fordulhatna elő. Magyarországon pedig gond nélkül előfordul. Sőt, napi rutin. Ahogy napi rutin a kormány és a hadrendbe állított, megrendelésre dolgozó médiamunkások szervezett támadása a civil lakosság egy része ellen – tegnapig liberálisoknak kellett nevezni őket,
azóta nihilisták lettek -, nem kormánypárti egyesületek, szervezetek, bármilyen civil csoport és egyének ellen ..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.