2016. szeptember 7., szerda

NYUGODJUNK MEG, LEGALÁBB ORBÁN CSALŰDJÁNAK JÓL MEGY SORA

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.09.07.


Beszervezni vágyott újságíró itt, gyanús gázpalackok ott, vádemelés az operatőrasszony ellen amott. Ilyen helyen a kicsinek is örülni kell.

Azért jó tudni, hogy rohamosan változó társadalmunkban is vannak állandó cölöpök: az egyik ilyen az állampolgárokat a legalantasabb módszerekkel megkörnyékező titkosszolgálat. Legalábbis ez derült ki reggel a 444 cikkéből, mely szerint tavaly év végén egy (meg nem nevezett) magyar újságírót szolid erőszakkal, a magánéletének senki másra nem tartozó rétegeit is felhasználva próbálták együttműködésre bírni – nagyjából úgy tehát, ahogy a rendszerváltás előtt a sötét tartótisztek a leendő besúgóikat. A sztori tényszerűen nehezen bizonyítható, de a 444 nyilvánvalóan megbízhatónak tartja az újságírót, és egyébként mai facebook-bejegyzésében a mandineres Stumpf András is aláhúzta, hogy ő is ismeri a történet névtelen főhősét, és az elbeszélés nem kamu.

Később a Belügyminisztérium homályos válaszában “lényegében arra célzott, hogy a Magyarországon dolgozó újságírók között akár lehetnek külföldi kémek is. A belügy pedig az ilyen törekvéseket akarja felszámolni” - amitől tényleg az isten mentsen meg minket. Kósa Lajos mindeközben Balatonon jaszkarizva válaszolt az őt az ügyről faggató tévécsatornáknak a maga humorosnak szánt, de sajnos egyszerűen csak ízléstelen módján, amikor például kifejtette, hogy ennyire komolytalan titkosszolgálat Jamaicában sincs. De, van. Talán ezért fognak tárgyalni az ügyről a jövő héten a nemzetbiztonsági bizottságban is.
 
A zavarosan, büdösen a közéletbe ömlő Bayer-ügy még vetett ma egy kisebb örvényt: lemondott ugyanis a Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnöke, Stark Tamás. Ez az az alapítvány, amely a professzionális működés mintapéldájaként úgy jelölte alelnöke révén a leginkább tokában erős közírót, hogy a jelölő asszony sem az elnököt, sem kuratóriumi társait nem értesítette az akcióról. Stark célja a legalább utólagos helytelenítés lett volna, de a nyilatkozatot nem szavazta meg a kuratórium, így nem maradt más számára, mint a lemondás, amiért részünkről jár a respekt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.