2016. szeptember 9., péntek

OLCSÓBB TÉVÉ ÉS INTERNET

KISZÁMOLÓ BLOG
Szerző: Kiszamolo
2016.09.07.


Tanácsadásokon elő szoktak kerülni a havi kiadások is, amennyiben szükséges azokat átnézni.

Az egyik rezsikiadás a tévé-internet, ami sok helyen még mindig elég drága. Ott, ahol több szolgáltató versenyez az ügyfelekért, hatezer forintnál nem igazán kerül többe egy használható tévé-internet előfizetés.

Azonban ott, ahol egy-egy szolgáltatónak monopóliuma van, gyakran annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. Sokan megtapasztalják, hogy milyen frusztráló érzés, hogy két utcával odébb feleannyiba kerül ugyanaz a szolgáltatás a konkurencia jelenléte miatt.

Ráadásul most több tévészolgáltató is komolyan árat emel az RTL és a TV2 miatt, akik mostantól pénzt kérnek azért, hogy minél több reklámot nézhess az adókon.

A héten is beszéltem valakivel, akinek új volt, hogy nem muszáj a helyi szolgáltatótól vennie a tévét és az internetet.

A tévére van közismert, kézenfekvő megoldás, például a Digi műholdas adása, közel 80 csatorna havi 3000 Ft-ért (plusz további tévékészülékekért is kell fizetni 300 Ft-okat).
Részletek. (A kiépítés költségét fedezi, hogy az első 3 hónapban elengedik a havi díjat.)

Az internet már érdekesebb kérdés.

Szerencsére a Telenor ráfeküdt a tévé és internetszolgáltatásra is, csak ezt valamiért sokan nem tudják.

A Telenornál van tévé-internet csomag, ahol a tévé online, interneten keresztül érkezik. A kombinált csomag 5.990 Ft, 50 GB internetet (amiben nincs benne a tévéadás által fogyasztott adatmennyiség) és 50 tévéadót tartalmaz.
Részletek

Az előfizetéshez kapsz egy routert, ami wifi routerként működik. Egyszerre négy eszközön lehet tévéadást nézni, notebookon, telefonon, tableten és tévén, ha HDMI-n rákötsz egy telefont vagy tabeletet, vagy amennyiben a telefonod és a tévéd is tudja a képernyő tükrözést, esetleg androidos tévéd van vagy azzá lett téve egy pár ezer forintos kütyüvel.

A szolgáltatást ingyen kipróbálhatod, mert a közszolgálati tévéket ingyen lehet rajta nézni. De akár a teljes csomagot is kérheted, az első hónap alatt visszaadhatod az előfizetést, ha a lakhelyeden nem jó a minősége.

Csak a kedvetekért előfizettem a netre, nálunk 82 Mbit-es letöltést, 39 Mbit-es feltöltést és 20 ms pinget mértem, amik igen jó értékek. Persze ettől nálad még lehet rossz a net minősége. A tévéadás is akadálytalanul jött.

(Ha csak ha a mobilnet kellene, alig olcsóbb: 50 GB 5.192 Ft. 50 GB általában elég egy átlagos családnak.)

Ha a net megoldott, a tévét külön is meg lehet venni: 1.290 Ft az alapcsomag, 18 adó van benne, ebből 3 gyerekcsatorna, ha csak a gyerekek miatt lenne tévéd (Nickelodeon, Minimax és MTV2). Az 50 adót tartalmazó csomag 3.490 Ft havonta...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.