2016. szeptember 19., hétfő

ORBÁNNAK MOSTANTÓL MÉG TÖBBET ÉS MÉG HANGOSABBAN KELL HAZUDNIA

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.09.18.


Új irány az uniós menekültpolitikában, újabb részletek Matolcsy szeretőjéről, és az osztrákok elkezdték felhúzni a kerítést Hegyeshalomnál. Ez volt a hétvége.
Brüsszel elvette Orbán játékát

Orbán egy alternatív valóságban él, erre utal legalábbis az, ahogyan a pénteki pozsonyi EU-csúcsot értékelte. Ahogy arról már beszámoltunk, a kormányfő rendkívül csalódottan nyilatkozott a találkozó után, miszerint az a nagy helyzet, hogy Brüsszel továbbra sem enged menekültpolitikájából, a pozsonyi megbeszélés sikertelen volt, és változatlanul a legfontosabb ügy Magyarországon az októberi népszavazás.

A valóság ezzel szemben az, hogy Pozsonyban pont olyan dolgokról határoztak, amelyekkel Orbán is egyetért, például a zárónyilatkozat tanúsága szerint megegyeztek abban, hogy csökkenteni kell a szabálytalanul érkező migránsok számát és biztosítani kell a schengeni határok ellenőrzését, továbbá kikötötték, hogy a jövőben közös megoldásokat keresnek azokban a helyzetekben is, amelyekben nincsen teljes egyetértés, tehát az EU nem kíván olyan ügyekben döntést hozni, amelyben nincsen konszenzus. Mit is jelent mindez? Azt, hogy Orbántól elvették a játékát, most, hogy irányt váltott az EU politikája, még inkább okafogyottá válik az eddig is értelmetlen népszavazási kampánya. Ezért néz most mindenkit hülyének és tesz úgy, mintha a helyzet semmit sem változott volna...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.