2016. szeptember 1., csütörtök

PALIRA VETT ORSZÁG?

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gépnarancs
2016.09.01.


Ma már az ország legkisebb faluját is ellepték a kormány uszító plakátjai, a vízcsapból is a gyűlöletkampány folyik. Zsákban öntik a kampányra szánt közpénz milliárdjait a Pasa-parki cimborák és más, párt közeli jó barátok zsebébe. Semmi sem drága, a televízióban szinte percenként halljuk, hogy a Fidesz megvédi a magyar embereket, mindent elárasztanak a habonyi egypercesek.

Meg akarnak védeni bennünket azoktól a menekültektől, akiknek eszük ágában sincs ide jönni, még a legmerészebb álmukban sem itt képzelik saját maguk és családjuk jövőjét. Vajon tudják-e a magyar választók, hogy ma összesen mintegy 1300 menekült van az országban, miközben eddig mintegy 4000 döntően kínai és orosz üzletember vásárolt a kormánytól, jó pénzért, letelepedési kötvényt? Teszi mindezt a kormány többnyire offshore cégek közreműködésével, akik eddig csaknem százmilliárdos haszonhoz juthattak a közvetítő szereppel. Hogy kiknek a zsebébe vándorolnak a milliárdok, ahhoz talán nem is kell oly sok fantázia.

Ugyanakkor  hosszasan sorolhatnám azokat a kérdéseket, amelyeket nem teszünk fel, nem foglalkozunk velük, pedig ezek az igazi, válaszra és megoldásra váró, mondhatni nemzeti ügyeink. Addig míg ezeket nem kérjük számon a mai uralkodó elittől, ők zavartalanul lubickolhatnak a zavarosban, újabb és újabb hangzatos akcióval terelik el a magyar emberek többségének a figyelmét a lényegről, saját maguk és családjuk életéről. A gyűlölködés része lett az életünknek, beférkőzött az emberek mindennapjaiba. Közben pedig a Fidesz csókosai gazdagodnak, úgy urizálnak mintha nem is Magyarországon, hanem valamelyik olajban gazdag közel-keleti országban élnének.  Telhetetlen kisgömböcök pénzeszsákja nyeli az adóforintjainkat, a korrupció, úgymond “törvényesített” keretek között zajlik, büntetlenül. És akkor még nem beszéltünk a fideszes helyi hatalmasságokról, kiskirályokról, akik élet és halál urai a vidéki településeken. Vajon csak véletlen, hogy Mr. 20 százalékról például Debrecenben tíz emberből tizenkettőnek ugyanaz a név jut az eszébe?

Milyen ország az, ahol az urak, már a “csóróktól”, a nyomorban élőktől is büntetlenül lophatnak? Jönnek az új és új Voldemortok, akik Fidesz tagkönyvvel a hátsó zsebükben úgy gondolják, mindent megtehetnek. Az  utóbbi hetek, hónapok történései alapján úgy látszik, hogy a Fideszben – ahol “alkotmányos költségként” becézik a korrupciót – éppen a nincstelenek, a többszörösen hátrányos helyzetűek foglalkoztatására, felzárkóztatására szánt EU-s pénzeket tekinthetik egyesek szabad prédának. Őket vajon miért nem akarja a kormány  megvédeni?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.