2016. szeptember 16., péntek

PINTÉR SÁNDOR HAZUDIK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.09.16.


A magyar belügyminiszter hazudik. Legalábbis, ha igaz, amit az Origo hírportál ad a szájába. Az Origo tudósítása szerint Pintér Sándor lakossági fórumon csütörtökön Egerben azt mondta: „a német cégek mindössze 54 bevándorlót tudtak alkalmazni, ugyanakkor a fiatalok munkanélkülisége Európa-szerte komoly problémát jelent.” (Idézet az Origóból.)
 
A magyar belügyminiszter, aki eddigi karriere során sem igazmondásáról vált híressé, és mi sem azért szeretjük, úgy idézte ezt a számot, amely a német Frankfurter Allgemeine Zeitung egy cikkéből kiszakítva csinált karriert, hogy elhallgatta azt a lényeges körülményt, hogy az ominózus 54 menekültet a német tőzsdeindexben szereplő 30 legnagyobb cégnél alkalmazták, nem „a német cégek”-nél.
 
A német cégek ugyanis eddig 150 ezer menekültet alkalmaztak, erre is van adat, ezt is meg lehetett volna említeni, ha a kedves magyar belügyminiszter nem menekültellenes kampányt folytatna, göbbelsi mélységekbe süllyedve, hanem valóban lakossági fórumot tartana és a lakosságot nem megdolgozni, hanem informálni akarná. Megismétlem: 150 ezer menekültet alkalmaztak a német cégek és nem 54-et. 54-et a kiválasztott 30 nagy cég alkalmazott.
 
A menekültek munkába állításának legnagyobb akadálya a nyelvtudás hiánya. A tavaly nyáron érkezett százezrek nem sajátították el a német nyelvet olyan szinten, hogy már be lehessen őket vonni a szakképzésbe. Ezért a német iparvállalatok és a politikusok is a nyelvtanítás felgyorsítását és hatékonyabbá tételét szorgalmazzák. A 150 ezer eddig alkalmazott menekült kisebb német cégeknél kapott munkát, főleg olyat, amelyhez nem, vagy csak igen csekély nyelvismeretre van szükség. A Németországba tavaly érkezett menekültek 55 százaléka 25 évesnél fiatalabb. Sokuknak még az általános iskolát kell befejezniük és csak utána kezdhetnek szakmát tanulni.
 
Legyünk jóindulatúak! Lehet, hogy Pintér nem hazudik, csak a 888.hu-ból tájékozódik, ami nagy hiba...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.