2016. szeptember 5., hétfő

PUKLIBÓL NEM LETT SZALONNA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.09.05.


Pukli István színt vallott végre, igazolva mindazok kétségeit, akik március 15-e után is érezték, hogy a forradalom ünnepét ellopták, az 1848-as polgári forradalom 12 pontját megrontották, s a szervezők nem döntötték el, hogy tanári szakmai követeléseik vannak vagy az Orbán-rendszert akarják megdönteni. A támogatóik jelentős része úgy gondolta, a kettőt nem lehet elválasztani, Pukliban pedig egy új politikai erő felbukkanását remélték.

Pukli a Magyar Időknek (!) adott interjút, amelyben hűségesküt tett Orbánnak, felesküdött a Fideszre, s bejelentkezett a rendszer kollaboráns szakmai ellenzékének szerepére. Esetleg a mostanában osztogatott fideszes koncok valamelyikére. Elmondta, hogy 2010-ben és 2014-ben is a Fideszre szavazott, amit korábban kevésbé hangoztatott, mert ha megteszi, esetleg megkérdezik tőle, változott-e valamit is a véleménye, mert csak annak tudatában mennek ki tüntetni mellette a Kossuth térre.

Hogy kicsoda Orbán, mi az Orbán-rendszer, azt már 2010-ben is lehetett tudni, 2014-ben pedig pláne. Demokrata már 2010-ben sem szavazott Orbánra, de 2014-ben biztos nem. Pukli kettős játékot űzött, igyekezett befogni az Orbán-rendszer ellenfeleinek indulatait a mozgalmába, miközben akkor sem gondolhatott mást, mint amit most elmondott, hogy neki nem célja az Orbán-rezsim eltakarítása. Ezt kellett volna mondani, kedves Pukli igazgató úr, március 15-én a Kossuth téren. Miért nem tette?

Nagyon álságos, amit Pukli (volt MSZP-tag és szocialista országgyűlési képviselő-jelölt) erről mond: "egy dolgot nem szeretnék, hogy ebben az országban baloldali fordulat legyen. Ezek az emberek mind leszerepeltek. Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, és ugyanezt gondolom a szélsőjobboldalról is". Csakhogy a hivatalos ellenzék leginkább azért szerepelt le, mert a rendszer kollaboránsa lett pénzért, máskülönben pedig az országot a szélsőjobboldal irányítja. Ha Pukli úr nem tudta volna, a Fidesz egy szélsőjobboldali párt.

Pukli ráadásul most éppen azt teszi, amit a baloldali ellenzék: legitimálja a rendszert, kollaborál vele, elismeri, mert mint mondja, ha nem sikerül bármit szakmailag elérni, akkor sem mond le, nem távozik az oktatásból, hanem újra megpályázza az állását. Ezért tesz Pukli hűségesküt Orbánnak és a Fidesznek, a koszos kis állásáért. Ezzel ő is leszerepelt, éppen úgy, mint a rendszer joggal bírált baloldali ellenzéke. Csakhogy ő ne fikázza őket, mert nem különb náluk semmivel. Ő olcsóbban adta el magát, mint azok...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.