2016. szeptember 19., hétfő

REKORDMÉRTÉKŰ MUNKAERŐHIÁNY SÚJTJA MAGYARORSZÁGOT

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.09.19.


A magyar munkaerőhiány tovább fokozódott, amit mi sem bizonyít jobban, hogy rekordmagas értéket ért el a betöltetlen álláshelyek száma. Ma már nemcsak arról lehet beszélni, hogy bizonyos magas kvalitást igénylő iparágakban nem találnak a cégek megfelelő munkaerőt, hanem az alacsony képzettséget igénylő területeken is egyre nagyobb problémát okoz a munkaerőhiány.
 
Azon szektorok listája, ahol súlyos nehézségek merültek fel, hónapról-hónapra csak bővül: például hiány van takarítóból, pénztárosból, sőt, már idénymunkásból is.

Rekordmagas értéken a betöltetlen állások száma

2016 első negyedévében óriásit ugrott a betöltetlen álláshelyek száma a versenyszférában, ami arra utal, hogy a magyarországi munkaerőhiány tovább növekszik. A KSH adatai szerint összességében több mint 50 ezer állás állt üresen az év első három hónapjában. A hazai munkaerő-piaci helyzet erősen ellentmondásos: miközben látszólag javul a munkaerő-piaci helyzet, egyre jobban fékezi a növekedést a képzett munkaerő hiánya, méghozzá pont a nemzetközi téren legdinamikusabban fejlődő ágazatokban.

Sőt, a helyzet igazából rosszabb: jelenleg ugyanis már nemcsak arról lehet beszélni, hogy a magas kvalitást igénylő iparágakban (mint például az IT-szektor), nem találnak a cégek megfelelő munkaerőt, hanem az alacsony képzettséget igénylő területeken is egyre nagyobb problémát okoz a munkaerőhiány...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.