2016. szeptember 9., péntek

TERÍTETT

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Vasvári G. Pál
2016.09.09.


Mostan terítette lapjait Orbanisztán NER-ura, Végvár kapitánya, a Hit őrzője. Bejelentette, hogy személyesen is beszáll a népszavazási kampányba. Négymilliót akar.

A fideszes terv szerint a plakátolás, a standolás, a fórumok százai mellett a vezetők tucatjainak országjárása is várható. Továbbá Orbán Viktor maga (!) is
kampányba fog, „mert az a cél, hogy elmenjenek négymillióan, azaz érvényes és eredményes legyen a népszavazás”.

Mármost a zalaptörvényi helyzet az, hogy akkor érvényes a népszavazás, ha legalább az összes választópolgár fele + 1 fő érvényesen szavaz, és akkor eredményes, ha az érvényesen szavazóknak legalább fele + 1 fő a feltett kérdésre azonos választ ad.

Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé! Már csak a képzavar kedvéért is, amely pontosan illik a népszavazásra feltett kérdés, és az érvényes, egyszersmind eredményes kvótareferendum várható következményei értelmességéhez.

Szóval: aki szerint kár ilyesmire fecsérelni az időt, az energiát, ráadásul utál egy botor, és az „üzenet” címezettjét semmire sem kötelező kérdésre felelni, s inkább tölti barátaival, szeretteivel közösen, kirándulással, piknikezéssel, kulturális töltekezéssel az október 2-i vasárnapot, az lazán mellőzheti a népszavazáson való részvételt. Ezzel hozzájárul, hogy kevesebben legyenek, akik Orbán Viktor személyes óhajának eleget téve „elmennek”. Így csökken az érvényesség „négymilliós” esélye...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.