2016. szeptember 5., hétfő

ÚGY TÁNCOL A KEGYVESZTETT OLIGARCHA, AHOGY SCHMIDT MÁRIA FÜTYÜL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.05.


Ezekről ne maradj le!
 
Nem sok jót ígér, ahogy az olimpiai pályázatért felelős cég költekezik (NOL,444)
 
A milliárdos veszteséget termelő MNKH tovább terjeszkedik (Átlátszó)
 
Spéder kitáncolt a BIF-ből, Schmid Máriáék cége irányíthat tovább (HVG)
 
Ha van 3 perced:
 
Nem sok jót ígér, ahogy az olimpiai pályázatért felelős cég költekezik
Miután az adatvédelmi hatóság kötelezte a budapesti olimpiai pályázatért felelős céget, végre nyilvános, hogy mire költöttek el eddig 7 milliárd forintot. Elsősorban tanácsadásra mentek el nagy összegek, de az is kiderült, hogy  luxusiroda-bérlésre is sokat áldoznak. Ha elnyerjük a rendezés lehetőségét az meghatározza majd a következő 10 év költségvetését, de az eddigiek alapján vajmi keveset tudhatunk majd arról, hová megy a pénzünk.  
(NOL,444)
 
A milliárdos veszteséget termelő MNKH tovább terjeszkedik
A Magyar Nemzeti Kereskedőház külföldön nyit irodákat, hogy segítse a magyar vállalkozók külföldi terjeszkedését. A gyakorlatban azonban drága irodaházakat tart fenn, közel 40 országban, és tavaly 6 milliárd forint veszteséget termelt. De ez nem tartja vissza az intézményt attól, hogy új irodákat nyisson, most például Malajziában és Laoszban.
(Átlátszó)
 
Spéder kitáncolt a BIF-ből, Schmid Máriáék cége irányíthat tovább
A Budapesti Ingatlanhasznosítási és -fejlesztési Nyrt.-ben már egy ideje dúlt a háború, a harc két nagy alakja Schmidt Mária és a kegyvesztett Spéder volt. Most úgy tűnik vége: az ingatlancég közgyűlésén Spéder kiszavazta magát és embereit az igazgatóságból. Schmidték ezzel gyakorlatilag átvették az irányítást. Spéder pedig áron alul el is adta a részvényeit. Érdekes, hogy ugyanannak a Horváth Lászlónak, akinek korábban Schmidt fia is.
(HVG)
 
Megvan a külföldi szál az egyetlen itthon bejegyzett kötvényforgalmazónál is
Letelepedési kötvények forgalmazására hat cég kapott engedélyt, melyek közül öt offshore-hátterű. Viszont az egyetlen Magyarországon bejegyzett cég is egy másik, arab közvetítőn keresztül értékesíti az állampapírokat. Minimum kétszer annyi kötvényt adtak el, mint amennyi után adóztak, hiszen beszámolójukban jóval kevesebb kötvényüzlet szerepel, mint ahány engedélyt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kiadott.  
(MNO)
 
Átláthatatlan hálózatok, lehetetlen ellenőrzés a biztonsági cégeknél
Nehezen ellenőrizhetők a biztonsági cégek és munkatársaik. Az egyszeri állampolgár számára szinte lehetetlen feladat kideríteni, hogy az adott helyen a biztonsági őr legálisan lép-e fel. De a rendőrségnek és a vagyonvédelemben gyakori feketefoglalkoztatást ellenőrző Munkaügyi Hatóságnak sincs könnyű dolga a több, mint 3000 cég ellenőrzéséve., Igaz, nem is nagyon érdeklődnek.
(444)
 
Ha van még két perced:
 
A turai kastélyt egy Tiborcz Istvánhoz köthető cégnek potom pénzért eladó Turai Kastély Ingatlankezelő Kft.-nél drasztikus tőkeleszállítás volt. Talán be is fejezi a tevékenységét. (Átlátszó)
 
A milliárdos tendereket sorra nyerő ZÁÉV a kicsiért is lehajolt: 100 millióért újítják fel a körmendi kastélyhoz tartozó vadászlakot. A pályázat hirdetmény nélküli volt. (Átlátszó)
 
Nem hosszabította meg a Világgazdaság egy díjnyertes oknyomozó újságíró szerződését, aki az NMKH veszteséges működéséről akart írni. Közben Mészáros érdekeltsége lehet, hogy megveszi a lapot. (Átlátszó)
 
A hatalmas uniós pénzeket felfaló ózdi filmes élménypark valódi fantomintézmény: bár már július közepén megnyitott, csak most keresnek bele munkatársakat. (444)
 
Ingyen dolgozott Desmond Child az ‘56-os emlékévre leporolt dalán, ingyen énekeltek a közreműködők, ingyen vették fel a Magyar Rádió stúdiójában. Mégis 50 milliót fizettünk érte. (444)
Nabeel Rajab, bahreini emberjogi aktivista a fél életét fogságban tölti. Most bizonyítékként használják ellene az Index On Censorship róla szóló tweetjét, amit maga is megosztott. (Világtérkép)
 
A NER túlélői sorozatban Dobolyi Alexandra, akiből most moldovai nagykövet lesz. (Átlátszó)
 
Rióban az emberek 25 százaléka él olyan szegénynegyedekben, ahova a törvény is nehezen ér el.  Az olimpia a gazdasági recesszióba és korrupcióellenes tüntetések közepére érkezett. (Átlátszó Videó)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.