2016. október 9., vasárnap

1 MONDATBA SŰRÍTETTÜK A NÉPSZABADSÁG-BOTRÁNY LÉNYEGÉT - KORMÁNYPÁRTI LAP LETT A VEZETŐ ELLENZÉKI LAP (EGYELŐRE CSAK TÖRÖKORSZÁGBAN)

MAGYAR NARANCS
- VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.10.08.


Ha csak a legfontosabbra kíváncsi, és pillanatnyilag nincs kedve hosszú cikkeket olvasni, akkor jöjjön, elmagyarázzuk gyorsan, miért kellett a Népszabadságot bezárni.

Íme a Népszabadság-ügy lerövidítve, ahogy ígértük: a Népszabadság mellett számos lapot – így pl. a Nemzeti Sportot is – tulajdonló Mediaworks hamarosan gazdát fog cserélni a nyilvánosság előtt is, az új tulaj pedig minden bizonnyal egy Fidesz-közeli oligarcha (vagy stróman) lesz, aki nagy kéjjel fogja rátenni kezét erre a gazdag médiaportfólióra, és ezt a kéjt csak növelni fogja, hogy már a Mediaworksé egy rakat megyei lap is, szóval vidéken majd szépen lehet tolni a jól kipróbált habonyi–rogáni propagandát, a Népszabadsággal azonban már nem lehet megtenni ezt a 180 fokos fordulatot, ezt tudja az új tulaj is – ő állítólag Mészáros Lőrinc közeléből jön –, ennek következtében ez az ún. „befektető” úgy köthette meg az üzletet a Mediaworks eddigi tulajdonosával, a Vienna Capital Partnerssel, illetve hát inkább annak fejesével, H. Pecina úrral, hogy átveszi az egész boltot, oké, kivéve a Népszabadságot, azt köszöni, nem kéri, azt nagyon zűrös lenne kezelni, nem kell, de ne is értékesítsék, hanem zárják be, lehetőleg minél hamarabb, nehogy kiderüljön újra R. Antalról vagy M. Györgyről valami nagyon kellemetlen, és per pillanat, jelenlegi tudásunk alapján nagyon úgy néz ki, hogy Pecina úr nem is volt szívbajos, már ha tényleg ő adott erre utasítást, de végül is hogy kiadott utasítást arra, hogy ezt a kíméletlen pusztítást levezényeljék, az igazából talán már nem is a szorosan vett lényeghez tartozik, de később azért majd nyilván kiderül – dióhéjban ennyi a lényeg, reméljük, segítettünk.

(Akit mélységében is érdekel az ügy háttere, annak ajánljuk ezt a cikket. Aki a Narancs véleményére kíváncsi, az kattintson ide.)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.