2016. október 28., péntek

A NAGY LAKÁSBIZTOSÍTÁS ÖSSZEHASONLÍTÁS (2016)

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.10.28.



Mi alapján kössek lakásbiztosítást?
 
Évente vizsgáljam meg
 
Nagyon sok háztartásban nem foglalkoznak a témával. Ez azért is meglepő, mivel a KGFB-vel kapcsolatban már évekkel ezelőtt kialakult a napi rutin: Évforduló előtti hónapban Apuka elkezd körülnézni és átköti a biztosítást, mert olcsóbb. Ehhez képes a lakásbiztosítás nagyon sok családban még az előző évtizedből származik. Mondok három alap problémát:
  1. Elavult a szerződés tartalma. Minden fejlődik, a fejlődés lényege pedig, hogy jobbat és okosabbat kapunk a pénzünkért.
  2. Ugyanazt a szolgáltatást ma már lényegesen olcsóbban kaphatjuk meg, mint 5 évvel ezelőtt.
  3. Az x évvel ezelőtt megadott paraméterek (ház érték+ingóság érték) nem biztos, hogy ma megállja a helyét. Valószínűleg vagy alul vagy túlbiztosítjuk magunkat és egyik sem túl kedvező anyagi értelemben.
+ TIPP
Ha lakáshitelem van, akkor is jogom van váltani lakásbiztosítást. Egy időben azt hazudták az ügyfeleknek a bankosok, hogy nem szabad megváltoztatni a biztosítást. Ez határozottan nem igaz! Hitel esetén arra kell figyelni, hogy a váltást a banknak be kell jelenteni és a lakásbiztosításba bele kell foglalni a jelzáloghitel miatt kialakult kedvezményezetti viszonyát a banknak...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.