2016. október 26., szerda

A NEMZET GÁZSZERELŐJE ELVITTE A NÉPSZABADSÁGOT, DE A 168 ÓRA SINCS BIZTONSÁGBAN

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.10.26.


Ezekről ne maradj le!

Likviditási válság a 168 Óránál – ki áll valójában a Brit Média Kft. mögött? (Átlátszó)
 

A Mészáros Lőrinc-közeli Opimus megvette a Népszabadság kiadóját (Index)
 

Így mond búcsút a kormány a letelepedési kötvénynek (HVG)

Ha van 3 perced:
 
2,5 milliárd forintért árverezik az átverős Aranymúzeum villáját
Az MSZP-közeli egykori karrierdiplomatából Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó támogatottjává vált Zelnik István cége az Andrássy úti Rausch-villában működtette a délkelet-ázsiai magángyűjteményéből álló múzeumot, amit már régóta gyanakodva figyelt úgy a régész szakma, mint a szaksajtó. A Magyar Indokína Társaság most elárverezteti az épületet. (
Átlátszó)

Így szerzett több mint félmilliárdot Kiss SzilárdAz egykori agrárattasé, akinek közös orosz cége volt Mészáros Lőrinccel és a Quaestor-vezér Tarsoly Csabával, korrupt értékbecslők és takarékszövetkezeti vezetők segítségével jutott 660 milliárd forint hitelhez, miközben a cége sem a kölcsön felvételekor, sem azután nem volt hitelképes. (Index)
 
Távozik az uniós pénzekről döntő ügynökség éléről az egykori kidobóAmilyen hirtelen kinevezték, olyan gyorsan távozott is az uniós és állami támogatások kifizetésével foglalkozó szlovák állami ügynökség (PPA) éléről Cseh Marián. A férfinak kinevezése előtt nem volt bejelentett munkája, kidobóként dolgozott, egy helyi gengszter hip-hop dalban is megénekelték. (444)
 
Quaestor-ügy: a vádlott szerint nem volt csalásNem követett el bűncselekményt és a Quaestor-csoport egyik cége sem csalásból szerzett anyagi előnyből tartotta fenn magát – mondta bevezető vallomásában a Quaestor-ügy harmadrendű vádlottja. M. Zsolt kijelentette: ugyan a Magyar Nemzeti Kereskedőház négymilliárd forint értékben szabadult meg kötvényeitől, de a készpénzkimentés nem a Quaestor vagyonából történt, és nem veszélyeztette az ügyfelek fedezetét. (MNO)
 
Ha van még két perced:
 
A Seregélyesi Kisbíróban jelent meg 25 év után először sajtófotó az FBI által is körözött szaúdi bankárról, aki a helyi falunapokon mulatott. (444)
 
Újabb megbízást kapott az MNB egyik alapítványától a Matolcsy György unokatestvéréhez köthető cég. (Átlátszó)
 
Nála mindig 2 forint a dal: Magyar Gazdaságért díjjal tüntette ki Varga Mihály Schuster Lórántot, a P. Mobil frontemberét. (Bors)
 
Andy Vajna végre elindíthatja online kaszinóját, mert a kormány betiltotta a konkurenseket, az internettel azonban nem számoltak. (Index)
 
A Fidesz-kormány megteremtette a feltételeit a korrupt közbeszerzéseknek – erre jutottak legfrissebb tanulmányukban a Tárki Társadalmi Riport 2016 szerzői. (HVG)
 
Túl sok kedvezményt kapnak Magyarországon a multik az államtól, emiatt nem tudnak növekedni a bérek, véli Róna Péter közgazdász. (MNO)
 
A Fővárosi Főügyészség szerint önkormányzati alkalmazottak szabadon utasíthatók párpolitikai kampánymunkára munkaidőben, a munkahelyükön. (444)
 
Az utóbbi 4 évben legalább 24 alkalommal tűntek el gyanús módon EU-s pénzek Magyarországon az uniós csaláselleni hivatal szerint. (ARD)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.