2016. október 25., kedd

A Z ÉS AZ ALFA GENERÁCIÓKKAL ÉR VÉGET AZ MLM MAGYARORSZÁGON?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Gábor
2016.10.25.


...Azt szokták mondani, hogy a mai fiatalok mennyire szenvtelenek és tiszteletlen. De tényleg erről van szó? Te felnőttként kit tudsz tisztelni? biztosan rávágod azonnal: "hát aki letett valamit az asztalra". De mi van ha ez az asztalra már nem létezik?

Egy nagyon tipikus sztori:



Egy mai 45 éves átlagos férfi jellemzően büszke arra, hogy mennyire ismeri a történelmi évszámokat és gyakran hangoztatja a lexikális tudás fontosságát. Számára az asztal metaforája a memorizált lexikális tudás mértéke. Azt tudja tisztelni ebben az értelemben, aki okos. És a tisztelt ember azért okos, mert nagy a lexikális tudása.

Ezzel ellentétben egy mai 15 éves átlagos fiú teljesen feleslegesnek gondolja a lexikális tudást, hiszen mindent sokkal részletesebben azonnal megtalál az interneten. Számára nem érték az, ha valaki fejből elmondja a magyarok történelmét. Nem nagy dolog, hiszen ezt ő is meg tudja tenni a telefonja segítségével. A fiú azt tartja okosnak, aki képes összefüggéseket találni a történések között és képes a pontokat összekötni.

Tehát ismétlem: mintha a generációk más kávéházban lennének és az utca túloldaláról kiabálnak át a másiknak...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.