2016. október 9., vasárnap

ÁDER JÁNOS, AKI OTT SEM VOLT, TEVŐLEGESEN IS FELELŐS AZÉRT, AHOVÁ MÁRA ELJUTOTT EZ A DEMOKRÁCIÁNAK INDULT , MÁRA DIKTATÚRÁBA FORDULT ORSZÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.10.09.


Nem mondhatjuk, hogy csupa egyhangú, unalmas nap sorakozik az évben és a napi tennivalóinkon kívül más dolgunk sincs, mint leülni egy kellemes családi vacsora mellé.

Forr, pezseg és háborog az ország, egyik sarkától a másikig. Szinte mindenki figyeli az eseményeket és vagy sír, vagy röhög. Attól függ, miről mit gondol.

Egyetlen egy ember van ebben az országban, aki semmire nem reagál, akinek arcizma sem rándul sem az alaptákolmány hetvenkettedik átírásától, sem a sajtószabadság bedarálásától. Ez az egy ember a nem létező köztársaság elnöke: Áder János.

Ő aztán nagy ívben tesz mindenre. Nincs szava, nincs véleménye, mondanivalója. Csak az újévi köszöntője biztos, amikor egymáshoz fércelt szóvirágok és hullaszürke szólamok sokaságát szedi csokorba és önti a nép asztalára. Nesztek, parasztok!

A nem létező köztársaság elnöke, akit kizárólag a globális problémák érdekelnek, aki küzd az őserdőkért, a felmelegedés ellen, a mamutok megmentéséért, a pingvinek szexuális szabadságáért és mindenért, amiért nyugodtan küzdhetne greenpeaces aktivistaként ingyen, nem pedig túlfizetett köztársasági elnökként a mi pénzünkből.

Áder az az ember, aki ott sincs. Soha, sehol. Semmi mást nem akar, mint megúszni. Erről szól az egész hivatali ideje. A megúszásról. Semmi más nem érdekli a klímavédelmen és a horgászáson kívül, mint az, hogy legyen már túl ezen az elnökösködésen, hadd vonuljon vissza a francba és hadd horgásszon félrészegen reggeltől estig. Élete végéig tartó elnöki fizetéssel, ingyen biztosított rezidenciával, autóval, sofőrrel. Megszolgálja, nem is erről van szó.

De rossz helyen szolgál. Neki a magyar polgárokat, Magyarországot kellene szolgálnia, nem az Orbán Viktor nevű embert. Mert a fizetését sem az Orbán Viktor nevű adja, hanem a polgárok. Esküt sem Orbánra tett, hanem az ország képviseletére, a nép szolgálatára.

Áder, a csornai Charles Bronson szemrebbenés nélkül nézi végig mindazt, ami az országban és az országgal történik. Nincs véleménye. Sem a szétrabolt földekről, sem a kisemmizett polgárokról, sem a korrupcióról, sem a demokrácia leépítéséről, sem a sajtószabadság eltiprásáról. Nincs véleménye az érvénytelen népszavazásról, az érvénytelen népszavazásra hivatkozva az alaptákolmányt átíró Orbán nevűről, de nincs véleménye a Népszabadság legyilkolásáról sem. Sem kis-, sem nagybetűvel.

Ádernek semmiről nincs mondanivalója, csak a globális felmelegedésről, a betűrt gatyaszárral való kerékpározásról és a horgászatról. Áder János lényegében nem is létezik. Nincs. Csak a fizetési papírja van.

Nem tudom, hány embernek tűnt fel, hogy az Orbán nevű bejelentette: az érvénytelen, ám dicsőséges 98 százalékot felmutató, 3,3 millió magyart Orbán csizmája alá hajtó népszavazás arra ösztönzi a fővezért, hogy saját kezűleg nyújtsa be az alaptákolmány módosítására tett javaslatait. Mégpedig négy területet érint a módosítás, ezek közül az egyik: Magyarország államformája...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.