2016. október 13., csütörtök

AKKOR AZ ORBÁN VIKTOR NEVŰ EMBER MA EGY HUSZADRANGÚ ÜGYVÉD LENNE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.10.12.


...Ha Simicska Lajos nem építette volna fel azt a gazdasági háttérhatalmat, amit felépített, a Fidesz ma nem itt tartana. Ha Simicska Lajos nem működött volna közre aktívan abban, hogy Orbán Győző bányát vásároljon, a Fidesz ma nem itt tartana. Ha Simicska Lajos nem tervezte volna meg és vezényelte volna le a média megszállását, a Fidesz ma talán már nem is létezne.

De Lajos ott volt az első perctől kezdve. A Fidesz-székház eladásánál, az eladásból befolyt összeg szétcsatornázásánál, az Orbán família magánvagyonának megalapozásánál. Ott volt Lajos az uniós források csapjánál és dagadtra szívta magát. Ezzel – többek között – csak az a baj, hogy mások elől szívta el a forrásokat. Mint ahogy mások elől szívja el a forrásokat Mészáros Lőrinc és pereputtya, Tiborcz István és a hasonszőrű élősködők hada.

Itt egy régebbi cikk a Fidesz alapozásáról és itt a cikk folytatása. Ha Simicska nincs, vagy legalább egy kicsit kevésbé megalomániás, akkor most a Fidesz sincs a ma ismert formájában. Akkor az Orbán Viktor nevű ember ma egy huszandrangú ügyvéd, szabadidejében pedig a helyi focicsapat edzője lenne.

Tudom, hogy nincs olyan a valóságban, hogy mi lett volna, ha. Ezért kezeljük egészen nyugodtan tényként, hogy bizony az van, ami van. Van egy Fidesz nevű valami, ami már réges-régen megszabadult minden olyan tagjától, aki valóban az ország sorsának jobbá tételét akarta megvalósítani. Ma a párt csak a kormány érdekét szolgálja, a kormány pedig az Orbán Viktor nevű ember akarata szerint működik.

Miközben az a párt, amelyiknek az ország boldogulásán kellene munkálkodnia, megszabadult minden gátlásától, Simicska Lajos vígan éli világát. Pont annyira nem érdekli az országban élő családok sorsa, mint ahogy nem érdekelte 30 évvel ezelőtt, 20 évvel ezelőtt és 10 évvel ezelőtt sem.

Tudom, hogy sokan hajlamosak benne látni a megoldást, de ő nem megoldás, hanem a fertőzés forrása. Nem gyógyszer, hanem maga a betegség. Amit tett, arra nincs és soha nem is lehet bocsánat. Üzleti alapon nem lehet adni-venni sem az erkölcsöt, sem az emberséget, a becsületet. Ha Simicskát egy percig is érdekelte volna az ország sorsa, már régen borította volna a bilit és nem a saját büntetlensége, esetleges üzleti haszna lebegett volna a szeme előtt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.