2016. október 26., szerda

AMIKOR A KÖZPÉNZES PROSTIK TÁMADÁSBA LENDÜLNEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.10.25.


Mondom én is jó ideje, mondja mindenki más is, hogy egy hülye kormány nem túl agyas tagjai mindig igyekeznek önmaguknál is ostobább és elvtelenebb figurákkal körülvenni magukat. Ennek az a konkrét oka, hogy így ők okosabbnak tűnhetnek. A gond csak az, hogy minden egyes lépcsőfok így működik és mire az aljára érünk, az átlag IQ nulla alá száguld.

Hasonló módon működnek a dolgok a kormány kitartott médiáiban is. Elsősorban nem a szellemi deficit miatt (habár), hanem azért, mert megrendelésre az tud cikket írni, műsort készíteni – bármikor szembemenve a valósággal és a minimális újságírói etikával, de még a jó erkölccsel is – akinek nincsenek gátlásai. Semmiféle gátlásai.

A magunk bőrén is volt már szerencsénk megtapasztalni a gépezet működését, amikor a közpénzes prostik támadásba lendülnek. Esetünkben az úgy történt, hogy született egy cikk egy nulla olvasottságú portálon. Magát az irományt egyébként – elég jól beazonosíthatóan, bár álnéven – az egyik habonyhuszár írta. A cikk fele hazugságokból, a másik fele kitalációkból állt, az egyetlen célja a lejáratás volt. Az ismeretlen portálról aztán átvette a pártpropaganda és gondolom az volt a cél, hogy egymástól veszik át, így körbefuttatva az olvasói bázison. Túl sok eredményt nem értek el, annyiba is hagyták. De a Szalonna kis falat, ellenben Vona és a Jobbik nagy falat.

Biztos, hogy több közpénz jár az ő lejáratásukért, mint egy kis véleménypotál kinyírásáért. Úgyhogy munkába lendültek a szorgos marokszedők. Megírták a cikket, hogy micsoda botrány volt Vona ’56-os beszéde alatt és volt zsidózás, cigányozás, mifene. Borzalom. Aztán – a szokásjognak megfelelően – elkezdték átvenni egymástól a cikket. Megjelent a Lokálban, a 888.hu-n és az Origon. Zárójelben kérdezném, hogy vajon ezek külön-külön is fizetést kapnak az egy darab iromány nyolc helyen való megjelentetéséért? Mert akkor nem sokat kell melózniuk. Zárójel bezárva...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.